Супер лига обзор на 10 кръг

Супер лига обзор на 10 кръг


Края на първата част от първенството наближава, но за радост на любителите на волейбола интересните двубой не намаляват .

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
МОНТАНА
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 18
27 - 25
25 - 15
77 - 58

Един от мачовете в този кръг който се очакваше да се превърне в дерби, но само с  един оспорван гейм в който се е играло точка за точка  е трудно да се нарече дерби,  другите два гейма спечелени с под 20 точки от домакините. Акценти за отбелязване- домакините са се справили много добре със кадровите проблеми които имат( Агонцев и Латунов травмирани) ,в отсъствието на Агонцев на разпределителският пост Делчо Раев се е справил повече от добре ,използвал е доброто посрещане на отбора (56% позитивно и 29% перфектно) да разпредели равномерно атаката между всички нападатели на своя отбор. В края на мрежата нападателите са действали  успешно Кьосев 17 точки от които 6 аса, Симеонов 11 точки , Минчев 16 точки. Изразено предимство в два компонента от играта за Монтана, при атака след позитивно посрещане 66% срещу 53% и при атака след защита 56% срещу 45% за Нефтохимик. Монтана убедително продължава напред добавяйки нови три точки в своя актив. За съжаление Нефтохимик продължава да се мъчи с  колебливите игри  които показва ,непостоянство в изявите на опитни състезатели  ,колебливо посрещане на начален удар (13 директни точки за противника), слаба организация на блокада, за целия мач имат реализирани само (3) блокади, като прибавим и 20 непредизвикани грешки за три гейма напълно в реда на нещата е да си тръгнат с празни ръце от Монтана.

ДУПНИЦА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МАРЕК
ПИРИН
Score
25 - 22
22 - 25
25 - 19
25 - 21
97 - 87

Поредния интересен мач в този кръг противопостави отборите на две школи близки по местоположение Дупница и Разлог. Две школи с трайно присъствие в българския волейбол които с мачовете помежду си винаги са предлагали много емоции и добър волейбол. Акценти за отбелязване- във втори пореден мач в игра за Марек се появява младия и талантлив разпределител Нечев и това се отразява благоприятно на играта на целия отбор, втора последователна победа. В собствената си зала Марек продължава да допуска повече непредизвикани грешки от противника, в тази среща 29 срещу 20 за Пирин. Предимство за домакините в два компонента от играна атака след позитивно посрещане 54% срещу 41% за Пирин и при атака след негативно посрещане 55% срещу 40 %.  Една от  причините  за победата на дупничани в този мач е смазващото предимство на блокада цели 20 блокади срещу само 8 за Пирин , сериозен принос за тази чувствителна разлика има Трифонов от отбора на домакините реализирал 7 точкови блокади. Друга причина за победата е успешната игра в края на мрежата ,пореден силен мач за Дауди с 26 точки ( 5 блока и 2 аса) най резултатен в мача, Величков 20 точки и Велков 13 точки. Марек започва да набира скорост и през втората част от шампионата ще се опита да компенсира изпуснатото до този момент. Колебанията в играта на Пирин са не обясними продължават да редуват силни и слаби мачове , предимството на сериозен компонент от играта а именно атака след защита 40% срещу 29 % за Марек  не е материализирано ,усилията на бившия играч на Марек  Елчинов 15 точки и Георгиев 20 точки не са помогнали Пирин да си тръгне поне с точка от негостоприемна Дупница.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ЦСКА
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 27
25 - 15
23 - 25
20 - 25
93 - 92

Противно на нагласите и очакванията изненадата на кръга се случи в София. ЦСКА допусна първа загуба от началото на сезона в собствената си зала. Шампионите от Добрич изиграха перфектен мач в тактическо отношение  и  съвсем заслужено си тръгват с три точки за Добрич. Акценти за отбелязване- Много сериозен и приятен за гледане мач изиграха двата отбора, дълги разигравания и непредвидими обрати на резултата. ЦСКА започна мача със втория си разпределител Стоянов поради контузия на Станков, добро начало за армейците 7-2 /9-3/15-9 но тази преднина не беше достатъчна за победа в първия гейм ,бавно и методично Добруджа07 изравни играта и в крайна сметка записа гейм актив на своята сметка, във втория гейм армейците отвърнаха на удара с 25-15 и мача се завърза на волейболен жаргон . Генерално за целия мач ЦСКА изпитваше проблеми при посрещането на началния удар и в организирането на атаката, липсата на игрова практика на Стоянов се отрази на нападението на отбора, смените малко закъснели които предприе Попов не дадоха необходимия резултат в този мач. От своя страна гостите се справиха много добре във фазите начален удар- блок- защита ,което им даде предимство при атаката след защита 55% срещу 46% за ЦСКА. За разлика от армейците ,гостите  много добре се справиха с нападението  в края на мрежата, всички състезатели са с двуцифрени стойности ,джокера в този мач Мечкаров 15 точки, Георгиев 17, Маринков 16 точки, Грозданов в центъра добави още 14 за успеха на гостите. Трябва да се отбележи и добрата физическа кондиция на Добруджа07 с която превъзхождаха своя противник, във важни моменти от мача просто прескачаха блокадата на противника. С тази победа Добруджа07 се изкачва на трето място във временното класиране ,а ЦСКА сдаде водачеството на Монтана.

ГОРНА МАЛИНА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЛЕВСКИ
АРДА
Score
25 - 19
25 - 11
25 - 15
75 - 45

Едва ли някой е очаквал да се случи нещо друго в този мач освен чиста и разгромяваща победа на Левски над Арда. При такъв разгромен резултат всякакви коментари са излишни и все пак е хубаво да отбележим някой акценти – тотално превъзходство за отбора на Левски във всички компоненти от играта, атака след позитивно посрещане 65% срещу 25% за Арда, при атаката след защита разликата е двойна 62% срещу 30% , превъзходство дори и при грешките от начален удар за три гейма цели 18 сгрешени сервиса, което е много и при по сериозен противник може да се окаже фатално. Мач  позволил на треньора Шопов да даде възможност и на други състезатели да понатрупат игрова практика . Най резултатен състезател на мача ,бившия състезател на Арда Байрев реализирал 12 точки.  С тази победа Левски събира актив от 17 точки което им отрежда   пето място класирането , а Арда остава закотвена на дъното само с една победа и три точки.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
3-1
МИНЬОР
СЛАВИЯ
Score
25 - 19
21 - 25
25 - 22
25 - 16
96 - 82

Приповдигнатото настроение от коледното тържество което организира ръководството на клуба  се е отразило и на първия отбор. Поглеждайки резултата ясно се вижда превъзходството на домакините. Младежкия ентусиазъм е стигнал за почетен гейм за Славия. Миньор прибавя нови три точки в своя актив и заема 8 място във временното класиране.

Забележка:

Мачът  Черно море- Тетевен не се състоя.

След претърпения пътен инцидент  от  отбора на Черно море преди седмица на излизане от Добрич  и тежкото състояние на голяма част от състезателите ,ръководството на клуба е отправило молба към националната волейболна лига да отложи мачовете на отбора от последните 2 кръга след нова година.

 

+ There are no comments

Add yours