Анализ на break point във водещите 5 първенства

Анализ на break point във водещите 5 първенства


 

Тук няма нищо, което да разруши земята. Процентът на break point е очевидно различен на процента при отиграването и е включен тук заради изчерпателност. За да обобщим, изпълнението на сервис с отскок е по-ефективен за спечелване на точки  във всяка лига, с изключение на Полша, където разликата е по-малка от 1%. Представено като процент на пробив, обаче, относителната неефективност на флот сервиса, който се изпълнява  във френската лига, е още по-ярка. Вероятно топката Молтен  наистина намалява ефективността на флот сервиса.

BREAKPOINT ПО РОТАЦИИ

 

В анализа по ротации при отиграването  открихме, че с изключение на общата слабост, когато разпределителят е в позиция 1, няма реални прилики на ефективност, които биха могли да предполагат някои структурни сходства между лигите. Във фазата на break point обаче изглежда, че има някои доста ясни тенденции. Във всички първенства (с изключение на Полша) има ясен спад в процента на break point с разпределител в зони  5 и  2. Това съответства с изпълнението на начален удар от централните блокиращи.  Двете основни характеристики на тези ротации са, първо, че централните блокиращи  са по-склонни да изпълняват флот сервис, отколкото другите играчи. Знаем, че изпълнението  на флот сервис  е по-малко ефективно за създаване на възможности за break point. Втората характеристика е, че това са двете ротации, в които либерото не е на игрището. Това може да е индикация за значението на либерото за защитата на отбора. Което повдига интересен въпрос …

Подаването на флот сервис  е по-малко ефективно от това на сервиса с отскок, за постигане на break point Централните блокиращи изпълняват повече флот сервис. Либерото не се намират на игрището, когато централните изпълняват сервис.

Възможно ли е, флот сервиса, да , е ефективен в създаването на шансове, които след това са пропуснати, защото либерото не е там, за да се възползва от тях?

Mark Lebedew

Analysis of Top 5 Leagues – Break Point Phase Part 1

+ There are no comments

Add yours