Анализ на дербито ЦСКА- Левски

Анализ на дербито ЦСКА- Левски


ЦСКА е фаворит, хазартният

сервис може да спаси Левски

 

Николай ИВАНОВ, Volleycomment.bg

 

ЦСКА и Левски влизат в различни позиции за този сблъсък и резултатите до момента говорят красноречиво за това. Армейците нямат нито една загуба, докато сините се намират в средата на таблицата, макар в последните срещи да успяха да стабилизират изявите си. Впечатление обаче прави, че Левски загуби срещу онези, които ЦСКА победи. Става въпрос за други два от фаворитите в първенството – Нефтохимик и Монтана.

Разглеждайки състава на двата отбора, не може да не направи впечатление по-голямата пейка и опитът, с който ЦСКА разполага. Тимът на Сашо Попов е значително по-балансиран, докато в Левски това липсва и не случайно използват националното либеро Владислав Иванов като посрещач. Сините нямат дълбочина в състава и това си пролича много ясно срещу Монтана. Тогава съставът на Петър Шопов рискува в първия гейм и спечели, но след това започна да се пропуква, да допуска много грешки и нямаше отговор от пейката, с който да промени развоя на срещата.

Предвид и че националният разпределител Георги Манчев се очертава да не играе, то ситуацията за Левски става още по-сложна. Брат му Николай не е достатъчно опитен в подобни срещи и това ще окаже влияние. ЦСКА също разчита на млад разпределител в лицето на Владимир Станков, но той вече няколко години трупа опит и е играл в подобни срещи. Освен това резерва му е рутиниран волейболист като Стефан Стоянов, което дава предимство в организацията на домакините.

Везните са в посока на победа на ЦСКА, но все пак става въпрос за мач с по-особен заряд, когато не винаги логиката е водеща. Левски ще рискува на сервис, защото няма какво да губи. При положение, че сините имат сполука и разстроят посрещането на армейците, то може да се стигне и до изненада. Но това е малко вероятно, предвид че посрещачите на ЦСКА са от висока класа за България. Да, Левски също има опитни момчета, в лицето на Симеон Александров и Теодор Богданов, а и Спас Байрев се очаква да покаже на какво е способен. Това трио е основният точконосител на сините и, ако има ден, силите се изравняват. Хазартът на сервис за Левски ще бъде решаващ. До момента обаче той не им носи толкова голям резултат, защото няма мач, в който да не правят поне по 10 грешки от този елемент.

 

+ There are no comments

Add yours