Антонина Зетова: Положителното беше желанието за игра на всички момичета.

Антонина Зетова: Положителното беше желанието за игра на всички момичета.


България се класира за Европейското първенство за жени под 18 години, след като спечели квалификационна Група Е с три победи от три мача и без да допусне гейм срещу себе си.

В пресявките в Австрия се наложихме последователно над Дания, Литва и тима на домакина. Селекционерът Антонина Зетова направи кратък коментар пред официалния сайт на Българска федерация волейбол за представянето на момичетата и целите на отбора.

 

Честито! Освен класирането на Европейско първенство това лято, изпълниха ли момичета всичко, което искахте от тази квалификация?

Да. Знаехме, че сме фаворити в тази квалификация, но не подценихме нито един от съперниците ни. За нас беше важно да продължаваме да развиваме нашите игрови механизми.

foto:cev.eu

С кое най-много се гордеете в представянето ни в Австрия?

Гордост е много силна дума. Все пак на Европейското първенство искаме да имаме аргументи да се борим със силните отбори, така че тези мачове са по-скоро път, по който трябваше да преминем. Положително беше желанието за игра на всички момичета, които влязоха на терена и концентрацията, която показаха.

Беше ли заложено като цел и задача да не допуснем да ни вземат гейм?

Не, но класата на нашия отбор, в сравнение с тази на нашите опоненти, го предполагаше.

foto:cev.eu

 Има ли нещо, което не ви хареса в играта?

Имаме елементи от играта, които трябва да продължим да подобряваме и да развиваме. Но ще работим върху това по време на подготовката за Европейското първенство.

Каква цел си поставяте за Европейското?

⁠Да играем волейбол, който да ни позволи да се борим наравно със силните отбори на Европейското първенство.

foto:cev.eu

https://bvf.bg/news/item/8739-antonina-zetova-polozhitelno-beshe-zhelanieto-za-igra-na-vsichki-momicheta.html?fbclid=IwAR13kETY54dvokGHmU2HY2wT5s-7dH5Dp_3hiD8FiYUX6PGeGzTkvrCZ4lg

+ There are no comments

Add yours