Антонина Зетова преди европейското U18 W: Искам момичетата да играят спокойно.

Антонина Зетова преди европейското U18 W: Искам момичетата да играят спокойно.


Националният отбор за жени под 18 години е на финалната фаза в подготовката си за европейското първенство в Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим направи последна контрола срещу състава под 20 години, който е с треньор Борислав Крачанов. Миналата седмица българките завършиха на второ място на Балканиадата.

photo:bvf.bg start-photo.bg

„Това беше изключително събитие за нашия отбор – каза Зетова пред официалния сайт на БФ Волейбол. – Изиграхме наистина добри мачове. Във финала Турция показа много висока класа. В него съперникът демонстрира голямо израстване. Това ни затрудни, но обърнахме внимание на мача през последните тренировки в София. Надявам се да вдигнем нивото и да бъдем конкурентни.”
В групата на европейското първенство отново ни предстои мач срещу Турция. „Надявам се, да е много по-различен двубой – продължи Зетова. – Но да не забравяме, че преди Турция ще се изправим срещу Германия. Нашият фокус е насочен към този мач. Не искам да казвам публично на какво класиране ще съм доволна. Всеки треньор иска да е възможно на най-високото място. Нашата народопсихология е такава, че когато тръгнем с големи кошници, не ни се отразява добре. Искам момичетата да играят добре и спокойно. Проведоха много качествена подготовка. Изиграхме силни контроли и показахме какво можем като отбор. Трябва тези всички неща да излязат, когато има увереност. Появи ли се несигурност, нещата се променят. Всички момичета са на лице, нямаме проблеми. Атмосферата е добра.”

photo:bva.com

На Балканиадата българският отбор заслужи и две индивидуални награди.
„Бяхме много уверени в себе си – каза разпределител №1 на турнира Димана Иванова. – Мисля, че се подготвихме отлично за европейското първенство в Гърция. Ще играем с още повече желание и хъс. За всеки човек е страхотно чувството да чуе българския химн.”
„Със сигурност можехме и още повече да постигнем на Балканиадата – добави Виктория Нинова, която стана най-добра на поста либеро. – Имахме шанс да победим Турция на финала. Жалко, че не успяхме. На мен не ми беше трудно. Играех със сърце във всеки мач и не се отказвах. Атмосферата в отбора е страхотна, колективът е сплотен. На европейското първенство очаквам да подобрим резултатите си от миналата година. Целта е да вземем медал.”
Първият ни мач на европейското е на 1 юли срещу Германия. Следващите двубои са срещу Турция, Полша, Литва, Финландия, Гърция и Унгария. Първите два отбора от групата се класират на полуфинал.

+ There are no comments

Add yours