Българите във Франция  3 кръг

Българите във Франция 3 кръг


Обзор на трети кръг френско първенство А1, А2 Жени,Мъже

Радослав Арсов

Изминалия 3 кръг предложи интересни двубой.

Отборите в които се състезават български  състезателки в  шампионат ЛИГА А ,суперлигата на Франция постигнаха следните резултати :

При гостуването си на коравия отбор на ВК Ех Ванел отбора  на ВК Кан допусна тежка загуба с 3-0 , участие в целия мач отново взе националката Гергана Димитрова.Тя записа 8 точки,1 ас,26 посрещнати топки от които 1 грешка и 54 % позитивно посрещане,32 топки в атака от които само 6 отиграни и 19 % успеваемост в нападение и един блок.

Отборът в който играят българките Юлия Стоянова и Цвети Николова  ВК Вандовар Нанси претърпя домакинска  загуба срещу един от фаворитите с 3- 0  от отбора на ВК Мюлуз,

в този мач отбора на Вандовар  воден от българският треньор Радослав Арсов участие взеха и двете   състезателки. Националната състезателка Юлия Стоянова на поста диагонал завърши с   9  точки,  23 топки в нападение от който 8  отиграни и 35 % успеваемост,1 блок. Другата българка която взе участие в този мач но не започна като титуляр е разпределителката Цветелина Николова,тя завърши мача без реализирана точка .

Отбора  на ВК  Тервил в който се състезава централната нападателка Нора Богданова,загуби като гост третия  си мач от отбора на ВК Сейнт Клу Париж с 3- 0, нападателка  завърши мача с 7 точки от които 2  от блокада и 5 в нападение с успеваемост 71 %.

В  мача  между отборите на ВК Ле Канет и отбора на ВК Евру  участие в отбора на Ле Канет взеха  националките Петя Баракова и Мира Димитрова като отбора на Ле Канет спечели категорично с 3- 0. Младата разпределителка игра като титуляр във формацията на Карло Паризи,като завърши без отбелязана точка на своя актив. Централната нападателка Мира Тодорова игра като  титуляр целия мач и завърши с 7 точки,от който 1 от блокада 2и 6 в нападение от 13  топки и 46 % успеваемост в нападение.

le-cannet-fotoснимка : escrvb christian besson

Във втория ешалон на женския шампионат   ,участие в поредния 6 кръг взеха 3  състезателки. отбора на ВК Лил допусна втора поредна загуба този път като гост от силния отбор на ВК Шамалиер с 3- 0 и вече е на 3то място в група А  като участие като титуляр в  мача взе централната нападателка Кристина Йорданска.В същата група отбора на ВК Харн в който от този сезон играе националното либеро Кристина Колчагова надигра с 3 -1  като гост отбора на ВК Сейнт Фон Лион  и заема 5 място в временното класиране.В същата група отбора на ВК Тулон в който  се състезава посрещачката Мария Андонова,загуби този път като домакин от девическия национален отбор на Франция с 3- 0 и заема 6 място в временното класиране.

В мача от третия кръг на Суперлигата  между отборите на ВК Ница с  посрещача Иван Колев в редиците си и ВК Нарбон спечелен с 3- 0 от отбора на Ница , посрещача Иван Колев влизаше като смяна и се отчете с   5 точки,в нападение 2 отиграни топки от  3 с 67 % успеваемост.

Във втория ешелон

Отбора на   посрещач  Тодор Вълчев ВК Нанси гостува на силния отбор на ВК Оранж и претърпя загуба с 3 -1, посрещача игра като титуляр в първите 2  гейма и завърши с 10 отбелязани точки в актива си,като реализира 5 точки от сервис  и 5 точки в нападение от 10 топки и 50 % успеваемост, на посрещане 9 перфектни топки с 100 %  успеваемост.

В поредната 5 геймова драма  отбора на ВК Страсбург с двамата български играчи успя да победи коравия отбор на ВК Мартиг с  3 на 2 гейма,и двамата взеха участие като титуляри . Централния блокировач Ненчев записа на своя актив 10 точки,1  от сервис,2 на блокада,и 7 от 12 топки в нападение с 58 % успеваемост. Аначков завърши двубоя с 16 точки,от които 1 от блокада и 15 от 26 в нападение при успеваемост 58 %,на посрещане е посрещнал 30 топки с 83 % позитивно посрещане.

+ There are no comments

Add yours