Българите във Франция 4 кръг

Българите във Франция 4 кръг


Обзор на четвърти кръг френско първенство А1,А2 Жени, Мъже

Радослав Арсов

rado-arsovснимка:  vnvb

 Изминалия 4 кръг предложи интересни двубой.

Отборите в които се състезават български състезателки в  шампионат ЛИГА А ,супер лигата на Франция постигнаха следните резултати:

В първият български сблъсък отбора на Гергана  Димитрова ВК Кан прие водения  от  Радослав Арсов отбор на ВК Нанси с Юлия Стоянова и Цветелина Николова. След много оспорвана битка и 2 часа игра отбора на Кан надделя с 3-1 в много оспорвани геймове. Гергана Димитрова  записа 19 точки,3 аса,31 посрещнати топки от които 6 грешки и 48 % позитивно посрещане и 23 % перфектно,41 топки в атака от които  16 отиграни и 39 % успеваемост в нападение, Юлия Стоянова завърши мача с 15 точки,12 от 39 топки в нападение с 31 % успеваемост и 3 блокади, Цветелина Николова влизаше в отделните части и се отчете с една блокада.

cann-volleyснимка: rc cannes volley-ball

 В другото българско  дерби отбора  на ВК  Тервил в който се състезава централната нападателка Нора Богданова, допусна 4 загуба от отбора на ВК Ле Канет на Мира Тодорова и Петя Баракова с 3- 0, Нора Богданова  завърши мача с 4 точки от които 1  от сервис  3 от 5 топки  в нападение с успеваемост 60 %  ,за отбора на Ле Канет Мира Тодорова игра като титуляр и записа 9 точки на своя актив от които 2 на блокада и 7 от 12 топки в нападение с 58 % успеваемост, Петя Баракова игра като титуляр и завърши мача с 3 точки в актива си,2 от 3 пуснати и 1 от блокада.

Във втория ешелон на женския шампионат  имаше пауза в този кръг.

В мача от  4 кръг на Супер лигата  между отборите на ВК Ница с  посрещача Иван Колев в редиците си и ВК Тулуза спечелен с 3- 0 от отбора на Тулуза , посрещача Иван Колев влизаше епизодично и не се отчете с точка в своя актив в този мач.

В вторият ешелон –

Отборът на   посрещач  Тодор Вълчев ВК Нанси гостува на силния отбор на ВК Асул  Лион и спечели много важен мач  с 3- 1, бг посрещача игра като титуляр  и завърши с 14 отбелязани точки в актива си, като реализира 3 точки от сервис и 11  точки в нападение от 20 топки и 55 % успеваемост, на посрещане 7 посрещнати топки и 29 % успеваемост.

Отбора на ВК Страсбург с двамата български играчи гостува на един от лидерите ВК Туркоан  и допусна загуба с 3 -1,и двамата взеха участие като титуляри . Централния блокиращ Ненчев записа на своя актив 10 точки,2  от сервис ,и 8 от 9 топки в нападение с 89 % успеваемост. Аначков завърши двубоя с 10 точки, от които 2 от блокада и 8 от 20 в нападение при успеваемост 40 %,на посрещане е посрещнал 33 топки с 4 грешки и 39 % позитивно посрещане и 13 перфектно.

 

 

+ There are no comments

Add yours