Българите във Франция втори кръг

Българите във Франция втори кръг


Обзор на втори  кръг френско първенство А1, А2 Жени, Мъже

Радослав Арсов

 

Изминалия 2 кръг предложи интересни двубой.

 

Отборите в които се състезават български състезателки в  шампионат ЛИГА А , супер лигата на Франция постигнаха следните резултати:

В  домакинския си мач отбора  на ВК Кан прие този на Сейнт Клу Париж

след много добра игра, победата  с 3- 0 завоюва отбора на Кан в който участие в целия мач отново взе националката Гергана Димитрова. Тя записа 13 точки,2  грешки на сервис и 2 аса,27 посрещнати топки от които 1 грешка и 41 % позитивно и 33 % перфектно посрещане,22 топки в атака от които 10 отиграни и 45 % успеваемост в нападение и един блок.

Отборът в който играят българките Юлия Стоянова и Цвети Николова  ВК Вандовар Нанси претърпя първа загуба като гост с 3- 0  от отбора на ВК  Евру.

В този мач отбора на Вандовар  воден от българския  треньор Радослав Арсов участие взеха и двете  състезателки. Националната състезателка Юлия Стоянова на поста диагонал завърши с скромните за нея  6  точки,  22 топки в нападение от който 6  отиграни и 27 %успеваемост. Другата българка която взе участие в този мач като титуляр е разпределителката  Цветелина Николова, тя завърши мача с  3 точки .

14702271_1068805669894174_4023174728003936545_nснимка: rc caness volley

Отборът на ВК  Тервил в който се състезава централната нападателка Нора Богданова, загуби домакинския си мач от отбора на ВК Ванел с 1- 3,  нападателка  завърши  мача с 8 точки от които 3  от блокада и 5 в нападение с успеваемост 36 %.

В дербито на Юга  между отборите на ВК Ле Канет и отбора на ВК Безие участие в отбора на Ле Канет взеха  националките Петя Баракова и Мира Тодорова като отбора на Ле Канет  допусна първа загуба с 3- 1.Младата разпределителка игра като титуляр в формацията на Карло Паризи. Тя завърши с 2  точки от сервис. Централната нападателка Мира Тодорова този път игра много силно като титуляр целия мач и завърши с 14 точки, от който 1 от сервис 2 от блокада и 11 в нападение от 19 топки и 58 % успеваемост в нападение.

Във втория ешелон на женския шампионат   ,участие в поредния 5 кръг взеха 3  състезателки. В  отбора на ВК Лил  който  беше лидер до  момента в група А с 4 победи от 4 мача взе централната нападателка Кристина Йорданска като нейния отбор загуби дербито за върха като гост на отбора на ВК Кале с 3- 1 и по този начин сдаде първото място във временното класиране. В същата група отбора на ВК Харн  в който от този сезон играе националното либеро Кристина Колчагова надигра с 3- 1 като гост отбора на ВК Вилжуив Париж  и заема 5 място в временното класиране. В същата група отбора на ВК Тулон в който  се състезава посрещачката Мария Андонова, загуби като гост срещу един от лидерите отбора на ВК Шамалиер  с 3 -0 и заема 6 място във временното класиране.

В мача от втория кръг на Супер лигата  между отборите на ВК Ница и ВК Монтпелие  спечелен с 3 -0 от отбора на Монтпелие,  посрещач Иван Колев влизаше като смяна и се отчете с   3 точки,10 топки в посрещане с  50 % позитивно посрещане и 10 % перфектно ,в нападение 3 отиграни топки от 8 с 38% успеваемост.

Във вторият ешелон

Отбора на   посрещача  Тодор Вълчев ВК Нанси  почиваше в този кръг.

В много интересен и оспорван мач   между отборите на ВК Страсбург и ВК Сейнт Куентин участие взеха централния блокиращ  Стойко Ненчев и посрещача Богомил Аначков. След изключително оспорвана борба отбора на Страсбург загуби и втория си мач този път като гост   3- 2. И двамата състезатели бяха титуляри за своите отбори като централния блокиращ Ненчев записа на своя актив 11 точки,3 от сервис,2 на блокада, и 6 от 13 топки в нападение с 46 % успеваемост .Аначков завърши двубоя с 13 точки от които 2 от сервис,2 от блокада и 9 от 16 в нападение при успеваемост 56 %, на посрещане е посрещнал 48 топки с 73 процента позитивно посрещане.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours