Българите в Русия!

Българите в Русия!


Волейболът в Русия продължава, борейки се със проблеми от  различен характер.

Успешно представяне на българите в последният кръг.

Трудна победа за Локомотив Новосибирск, постигната без своя старши треньор Пламен Константинов.

НИЖНИ НОВГОРОД(РУСИЯ)
2-3
АСК
ЛОКОМОТИВ
Score
29 - 27
22 - 25
19 - 25
25 - 22
13 - 15
108 - 114

При отсъствието на Пламен Константинов, отборът бе воден от неговият асистент Петър Шопов.

По думи на спортният директор Николай Павлов, при пристигането в Нижни Новгород, Константинов е дал положителен тест за COVID-19, и е останал карантиниран в хотела. След прекаран COVID -19 и четри отрицателни теста, нови проблеми за Константинов. От клуба се надяват, при тестуването да е допусната грешка, ще се правят повторни тестове на целия отбор.

снимка:lokovolley.ru

 

Интересно мнение и на капитана на тима Сергей Савин след срещата:

– Мачът завърши добре в крайна сметка, но АСК успя да ни скъса нервите. Мисля, че старши треньорът Пламен Константинов, гледайки този мач по телевизията, много е псувал, може би дори е псувал някого, докато е седял в стаята си. Но резултатът е положителен, нека продължим напред. Няма да крия, че имам удоволствието да се върна в Нижни Новгород и да спечеля тук. Може би тук не сме имали достатъчно емоции от Пламен, когато той крещи силно, удря папката, хвърля таблета. Би било шоу, но въпреки това играта се оказа добро шоу, изиграни бяха пет гейма. Но през деветте години работа с този треньор свикнах, харесвам емоциите му, може би дори се допълваме по някакъв начин.

 

След прекарана карантина и близо месец без мачове,  Енисей на Тодор Скримов се завърна по убедителен начин, побеждавайки Зенит Санк-Петербург с чист резултат.

ЕНИСЕЙ(РУСИЯ)
3-0
ЕНИСЕЙ
ЗЕНИТ СП
Score
25 - 18
26 - 24
25 - 20
76 - 62

Зенит е поставен под сериозно напрежение, през лятото в отбора дойдоха много класни играчи, отборът воден от националния селекционер Туомас Самуелву, се представя крайно неубедително, и не оправдава очакванията.

За Енисей, Тодор Скирмов е дал своя принос за крайната победа, реализирайки 14 точки. Игралият преди години в Монтана Кирил Клец, се е завърнал след дълго отсъствие поради контузия е приключил срещата с 19 точки.

снимка:volley.ru

Енисей заема 8-мо място в класирането, с два отложени мача.

 

Още един отбор след карантина направи убедително завръщане, Динамо Москва с Цветан Соколов в състава победи Белогорие с резултат:

БЕЛГОРОД(РУСИЯ)
1-3
БЕЛОГОРИЕ
ДИНАМО МОСКВА
Score
19 - 25
20 - 25
28 - 26
19 - 25
86 - 101

Цецо Соколов отново беше най-резултатния състезател за своя отбор, успешната му игра на мрежата помогна на Динамо да си тръгне от Белгород с три точки в актив.

снимка:belogorievolley.ru

Динамо заема 3-то място в класирането и има 4 отложени мача.

 

+ There are no comments

Add yours