Балканиада U 20M България спечели титлата, след 3-0 срещу Турция!

Балканиада U 20M България спечели титлата, след 3-0 срещу Турция!


България спечели Балканиадата по категоричен начин, без загубен гейм.

Последната среща срещу Турция предложи малко повече емоции, имайки предвид развитието на резултата във всички геймове.

TIRANA(ALBANIA)
3-0
BULGARIA
TURKYE
Score
25 - 21
25 - 22
25 - 20
75 - 63

foto:avf

Мартин Стоев започна срещата в състав: Стоил Палев- Венислав Антов, Алекс Николов- Георги Татаров, Борис Начев – Ивайло Дамянов, либеро -Алекси Мицев. Експериментален състав имайки предвид, че Татаров до този момент играеше като диагонал. Началото бе колебливо, Турция водеше в резултата до 13-10, след това играта се обърна. Проблемите в посрещане бяха компенсирани с мощен сервис и резултатна атака.

foto:avf

Втората част беше най -интересна, българските волейболисти проспаха началото, позволиха на противника да направи разлика и да води в резултата с  15-9, след това с 20-15, за да се събуди и да търси обрат. Е, проявихме характер и наваксахме  изоставането, за да приключи и този гейм в наша полза с 25-22. Трябва да отчетем, че смените предприети от Стоев дадоха резултат. Борислав Николов и Лазар Бучков се включиха успешно  и помогнаха за обрата.

foto:avf

В третата част до 17-17 резултата вървеше точка за точка, след което мощен спринт и чиста победа за България. Най-резултатен за България отново бе Александър Николов с 21т, по 11 добавиха Венислав Антов и Георги Татаров

България спечели Балканиадата без да загуби гейм. Използваха се всички налични състезатели в различни игрови схеми, преди началото на европейското първенство.

+ There are no comments

Add yours