Без проблеми за България и в последната контрола

Без проблеми за България и в последната контрола


И в последната контрола между България и Северна Макединия, се видя, кой отбор е по-добър.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
БЪЛГАРИЯ
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
Score
25 - 23
25 - 17
22 - 25
25 - 20
97 - 85

Силвано Пранди заложи на нова игрова схема с разпределител Георги Сеганов, диагонал Цветан Соколов, крайни нападатели- Тодор Скримов, Аспарух Аспарухов, в центъра Алекс Грозданов и Николай Къртев, либеро Владислав Иванов.

снимка: start-photo.bg bvf

Темпото на игра не беше по –различно от вчера, но се виждаше, че българите добиват увереност със всяка разиграна ситуация. Имаше известни проблеми при посрещането на началния удар, но те бяха компенсирани с мощна атака на висока топка.

Statistics
БългарияTeamsС.Македония
8Serve (ace)5
42%/ 18%Reception (pos% / ex%)33%/15%
52%Attack (pos%)38%
10Block (kill blocks)5
36Erors29
Аспарух Аспарухов 19т
15ат/2бл/2сер
Best scorerНикола Гьоргиев 17т
14ат/3сер.

При контролните срещи, след два спечелени гейма от един отбор, обикновено треньорите правят промени в състава, давайки възможност за изява на други състезатели. Така се получи и в този мач,  Соколов отиде на заслужена почивка, на негово място Димитър Димитров, Скримов отстъпи мястото си на Александър Николов, Грозданов бе сменен от Стефан Чавдаров.

foto:start-photo.bg bvf

Млада България, имаше нужда от време да усети ритъма на игра, това костваше третия гейм, но в последната част демонстрира своя потенциал и затвори срещата в четири гейма.

Северномакедонците опитаха да вкарат мача в тайбрек, но мотивацията им не беше на необходимото ниво, явно бързаха да се прибират по-бързо  вкъщи.

България победи и в четрите мача, но  се забеляза една лоша тенденция – голямо количество непредизвикани грешки (1-ви мач, 43 грешки, 2-ри 35, 3-ти,35, 4-ти 36). Основен акцент в предстоящите тренировки, трябва да бъде работата над елиминирането на непредизвиканите грешки и тяхното минимизиране. Явно Северна Македония не е мерило за топ отбор, след като  с такова количество грешки, успявахме да победим.  При по-сериозни противници, ще бъде изключително трудно.

foto:start-photo.bg bvf

От 12 януари започват квалификациите, срещу отборите на Австрия и домакините от Израел. Спечелилият групата се класира за Евро 2021 година. Класирането на родните волейболисти, не подлежи на съмнения, отборът ни има качества и достойнства, да бъде сред най силните в Европа.

От тези срещи се видя, че имаме млади и талантливи момчета, които тепърва ще показват на какво са способни.

 

+ There are no comments

Add yours