Битка на титаните – финална фаза

Битка на титаните – финална фаза


Борбата за медали

Първенството навлиза в заключителен етап, най – добре представилите се отбори до момента, ще се борят за медалите.

До последната фаза стигнаха отбори, за които се очакваше ,че ще са главни действащи лица, до изненади и разместване на пластовете не се стигна.

снимка:fivb.com

За някои отбори класирането за последния етап премина гладко. Италия, САЩ и Бразилия без много напрежение постигнаха това към което се стремяха , участие на финалите в Торино. Останалите три отбора ,Русия, Сърбия и Полша трябваше да преминат през критична точка. Най –тежка бе ситуацията при дружина полска, с пълен актив от точки от първата фаза, бяха на косъм от отпадане от шампионата с двете последователни загуби от Аржентина и Франция във втората фаза. Изхода от последният мач между Сърбия и Полша решаваше тяхната съдба. Само победа за три точки, 3-0 или 3-1 пращаше поляците на финалите за сметка на Франция. Полша опряна до стената излезе за тази среща с най доброто с което разполагаше, начело с капитанът  Михал Кубяк, който не взе участие в мачовете до момента поради заболяване. Сърбия, класирала се вече, изигра една постановка в двореца на културата и спорта ,под лошата  режисура на Никола Грбич. Явно сръбските волейболисти считат Франция за по-неудобен противник във финалната фаза и допринесоха за тяхното отпадане с действията си на терена. Не е феърплей, но го има в играта , много пъти в миналото сме били свидетели на такива прояви, даден отбор да си избира противник за следващата фаза, за сметка на друг. Големият губещ до момента Франция, трябва да се сърди само на себе си. Играха страхотен волейбол, ефектен,  със всички достойнства на играта  , но на моменти не ефективен което в крайна сметка ги прати вкъщи малко по-рано от очакваното.

снимка:fivb.com

Разпределението на отборите във финалната фаза е убийствено.

В едната група се събират отборите на САЩ, Русия и Бразилия. Олимпийските шампиони от последните три олимпиади САЩ- Пекин 2008, Русия – Лондон 2012 и Бразилия Рио 2016. Очакват ни страхотни двубой, между отбори които задават модата в световния волейбол. Изходът от мачовете е непредвидим, САЩ до момента са безапелационни без загубен мач. Бразилия има колебания в играта си , но върви възходящо, знаят как се стига до финал волейболистите от страната на кафето. Русия изпитва трудности в играта си до момента, но съумява  да ги преодолява, все още не е показа пълният си потенциал. Големите очаквания към руснаците може да им изиграе лоша шега, да не издържат на напрежението.

снимка:fivb.com

В другата група домакините от Италия ще премерят сили с все още настоящият световен шампион Полша и Сърбия. Италианците ще направят всичко възможно да стигнат до борбата за медалите. Успяха да извлекат максимума от доброто разпределение на групите до момента за тях. Полша трябва да защитава световната титла, това ще бъде много трудно постижимо . Сърбия е в най изгодна позиция, без големи очаквания от тях са способни на чудеса ,играят добър волейбол  който може  да ги изпрати в битката за медалите.

снимка:fivb.com

Шоуто е гарантирано, най- доброто предстои.

+ There are no comments

Add yours