България на 1/4 финал!

България на 1/4 финал!


България премина Рубикон!

България записа впечатляваща победа в елиминационен мач.

БУДАПЕЩА(УНГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
АЗЕРБАЙДЖАН
Score
25 - 12
25 - 16
25 - 23
75 - 51

След като излязоха от групите на трета позиция, българските волейболистки трябваше да се изправят срещу Азербайджан, за влизане в първите осем на стария континет.

За мача-

След набраната скорост от последните два мача в групата, българските волейболиски много бързо се аклиматизираха на новите условия. Да припомним, че нашите момичета играха в Турция мачовете от предварителната група и трябваше да пътуват за Унгария.

снимка:cev.lu

Ударно начало, голямо точково предимство, което даде необходимото спокойствие. Добро представяне в две фази от играта, а именно блок- защита, което позволи да бъдат реализирани възможностите за контра атака. Добро ръководене на нашата атака от страна на Лора Китипова, включвайки всички нападателки.

Оспорвана трета част, която показа, че нашия отбор може да играе и под напрежение, при резултат точка а точка, не само когато водим в резултата.

снимка:cev.lu

Без ни най- малко да омаловажаваме победата на нашите волейболистки, трябва да се каже, че този мач бе загубен от Азербайджан още от съблекалнята. Отбор, който играе архаичен волейбол с топки до тавана и има видими вътрешноведомствени проблеми по оста треньор-сътезателки, е лесен противник за побеждаване. Нашите момичета се възползваха по най- добрия начин и се поздравиха с победа.

Какво предстои-

Поредно пътъване по оста Анкара-Будапеща-Анкара. Регламента е такъв и трябва да се съобразим с него. Пореден мач със Сърбия, този път с голям залог. Историята помни, че когато два отбора се срещнат два пъти на едно първенство, резултатите не винаги се повтарят. Знаем, че Сърбия е световен и европейски шампион и основен фаворит за спечелване на титлата, но в един мач всичко може да се случи. Още повече, когато България премина своя Рубикон.

До къде ще стигнат, зависи само от тях самите!

+ There are no comments

Add yours