България на гранична позиция


Евгени Иванов

Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?

Няма как да се отрече, че националният отбор винаги е бил от изключително значение, най-малко за вътрешната популярност. Тази популярност води след себе си интерес, деца, които се запалват да играя, а те са основата на волейбола. Важно е българският отбор да се представи по най-добрия начин, за да можем да привличаме интерес към спорта, да привличаме децата.

снимка: bulgarian volleyball federation

Докъде може да стигне българският отбор, топ 6 постижима цел ли е?

За съжаление топ 6 е много идеалистична цел, имайки предвид всичко, което се случи през лятото, с кадровите проблеми, които имаше отбора. По- вероятно е отборът да не може да стигне до там. Може да се окажат на гранична позиция. Трябва да направим всичко възможно да стигнем до втората фаза, от нея да извлечем максимума, каквото можем.

снимка:fivb.com

 

В кои компоненти от играта българите изостават от водещите сили?

Имайки предвид кадровите проблеми, аз не мисля, че дори и в момента има някаква яснота кои ще бъдат основните състезатели, които ще изнесат тежестта на това първенство. Съответно това ще определи кои ще бъдат нашита силни и слаби страни, защото някои от нашите състезатели са по-силни в едни елементи и за съжаление изостават в други. На този етап не мога да дам някаква оценка.

снимка:fivb.com

Вашият фаворит за спечелване на титлата и защо?

На базата на мачовете от Лигата на нациите, смятам че Русия е най-големият фаворит за спечелване на световното първенство. Другите отбори на този етап, поне докато течаха мачовете от Лигата, не успяха да намерят волейболни аргументи, които да противопоставят срещу Русия, за да могат да ги победят.

снимка:fivb.com

Световното първенство е междинен цикъл между две Олимпиади, водещите сили са ясни, възможно ли е разместване на пластовете, изненади, както при футбола?

По скоро не. Единственият, който може да е под въпрос, но пак ще кажа, това е на базата, което се видя на Лигата е Бразилия. Аз очаквах много повече от Бразилия, а те не показаха нищо, с което да заслужат името си на фаворит или топ отбор. Може би те могат да бъдат един от отборите, които да отпаднат на по-предна фаза. За другите отбори на този етап си мисля, че абсолютно всички ще направят всичко възможно и едва ли ще има изненади.

+ There are no comments

Add yours