България научи своите съперници U21 M /U 19 M /U19 W

България научи своите съперници U21 M /U 19 M /U19 W


Три български национални отбори научиха своите съперници за Световните първенства, които ще се проведат през 2023 г.

 

“За мен жребият е добър – каза селекционерът Андреа Буратини. – На първо място твърдя, че не трябва да гледаме другите. Ние сме един от най-силните отбори в света и всеки ще играе срещу нас на 100 процента. На Световно първенство слаби отбори няма. За мен никога не е било важно кой ще е в групата. Аз искам от отбора да даде всичко от себе си в нея. Дано продължим напред и тогава ще трябва 150 процента. Аз вярвам в отбора ни!”

Световното първенство за мъже под 21 години ще бъде в Манила, столицата на Бахрейн. Турнирът е от 7-ми до 16-ти юли.

Вторият жребий беше за жените под 19 години. Там България се падна отново в група С – срещу Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада.

“Всички знаем, че Италия винаги е голям фаворит – коментира селекционерът Борислав Крачанов. – Хубаво е, че ще играем приятелски турнир, в който ще участват и бразилките. Ще натрупаме впечатления. Не мога да кажа нищо за Тайланд, Перу и Канада. Това са напълно нови отбори, ще опитаме да ги разузнаем.”

Мондиалът ще е между 1 и 11 август в хърватския град Осиек и унгарския Сегед. Страната ни попадна в потока, който ще се играе в Унгария.

Последни научиха жребия си мъжете под 19 години. Там нашите бяха поставени като лидер в група В. Съперници ще ни бъдат Индия, Япония, Франция и Словения.

“Трябва да се подготвим максимално добре – обясни селекционерът Мирослав Живков. – Искам да сме в най-доброто си състояние, когато дойде световното първенство. Трябва ни компактна подготовка. Ще търсим информация за съперниците.”

Първенството ще се проведе в Сан Хуан, Аржентина. Датите са 2-11 август.

 

Categories

+ There are no comments

Add yours