България претърпя загуба, в първата контрола срещу Словения!

България претърпя загуба, в първата контрола срещу Словения!


В последния етап от подготовката на отбора преди началото на  VNL, зала „Христо Ботев прие отборите на България и Словения.

Преди този двубой, нашите момчета изиграха две контроли с Испания и две контроли с Италия. Набирайки игрова форма. Испания се оказа непретенциозен противник, две победи с голяма разлика. В Италия, родните волейболисти постигнаха победа в първата среща с 3-2 гейма. Победа даваща увереност и самочувствие. Третата порция контроли, отново със сериозен отбор.

Няколко думи за нашия противник –

Словения е най-прогресиращия отбор за последните 7 години. Възхода на словенския волейбол започна през 2015 година, когато отборът първо печели Златната европейска лига, а няколко месеца по- късно на Европейското първенство в София стигна до сребърните медали. Словения стигна до сребърните медали и през 2019 и през 2021 година на европейските първенства. С отбора са работили едни от най-добрите треньори Андреа Джани, Алберто Джулиани, Слободан Ковач, Новия сезон словенците започват с Марк Лебедю, познато име в европейския и световен волейбол.

foto:start-photo.bg

Словения се класира за първи път на световно първенстово през 2018 година, финиширайки на 12 място.

Трябва да отбележим, че основните състезатели на Словения се състезават в най-силните първенства в Европа, Италия, Полша и Русия.

Отборът на Словения е изграден от много опитни състезатели, които са на прилична възраст между 26-35 години.

В последното издание на лигата на нациите , словенците стигнаха до финалната фаза  завършвайки на 4 място.

Постигнатите резултати от Словения в последните години се отразиха на позиционирането на отбора в ранглистите на CEV и FIVB. 6-то място в CEV и 8-мо място в FIVB.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
БЪЛГАРИЯ
СЛОВЕНИЯ
Score
21 - 25
25 - 23
23 - 25
21 - 25
25 - 21
115 - 119
 Statistics 
Teams
6Serve (ace)11
46% pos/19%perf.Reception 54% pos/29perf
44%Attack 50%
13Block (kill blocks)11
34Erors45
Алекс Грозданов
13т/7ат/6бл
Best scorerРок Можич
18т/15ат/2бл/1сер

Николай Желязков гласува доверие на следните състезатели да започнат срещата:

Георги Сеганов – Радо Парапунов, Алекс Грозданов – Николай Колев, Мартин Атанасов – Алекс Николов, либеро – Мартин Иванов.

България започна сковано, с много непредизвикани грешки. Сериозни проблеми при посрещане на начален удар, което се отрази на организацията на игра.

Бързата адаптация на Словения им помогна да поведат в резултата.

foto:start-photo.bg

С напредване на срещата двата отбора подобряваха своята игра с изключение на началния удар. Този мач може да определим, като фестивал на грешките. България допусна 25 грешки, реализирайки само 6 точки. Словения сервираше безобразно 34 грешки с 11 директни точки, и в крайна сметка успя да победи в резултата. Ключов трети гейм в който Словения допусна 10 грешки на сервис, но ние не успяхме да го спечелим. Отново посрещането подведе в решителните моменти.

foto:start-photo.bg

След крайния резултат, двамата треньори се разбраха за допълнителен гейм, който беше спечелен от българите.

Въпреки загубата, можем да сме оптимистично настроени преди началото на VNL. Има желание и добра атмосфера в отбора. Видяхме с какво ниво отбори трябва да се борим, и какви неточности да изчистваме в нашата игра.

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours