България с драматична загуба от Германия VNL21

България с драматична загуба от Германия VNL21


България изпусна да запише втора победа в лигата на нациите, след като водеше с 2-1 гейма и имаше мачбол в четвъртия.

RIMINI(ITALIA)
2-3
BULGARIA
GERMANIA
Score
25 - 19
21 - 25
25 - 22
28 - 30
11 - 15
110 - 111
Statistics
Teams
10Serve (ace)9
Reception
55Attack (pos%)53
14Block (kill blocks)12
37Erors31
Цветан Соколов 26т
23ат/2бл/1сер
Best scorerДенис Калиберда 12т
10ат/1бл/1сер

За последната среща от първия уйкенд срещу Германия, Силвано Пранди заложи на следния състав:

Геогри Сеганов-Цветан Соколов, Мартин Атанасов- Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов- Николай Къртев, либеро- Владислав Иванов.

Ударно начало за родните волейболисти и комфортна преднина в първия гейм. В играта на българите всичко се получаваше, убедителни в атака, стабилни при изпълнение на начален удар, и закономерно гейм аванс.

foto:fivb.com

Гейм и малко, всичко вървеше добре за нашия отбор, след това играта на нашите започна да боксува сериозно. Пранди предприе смени, давайки възможност на ключови състезатели да видят случващото се от страни. Практически всички крайни нападатели бяха сменени, в игра се появиха Радо Парапунов, Георги Петров, Денис Карягин. Германия натрупа достатъчна преднина и беше въпрос на време гейма да отиде на тяхна сметка.

В началото на третата част, Силвано Пранди върна в игра титулярите започнали тази среща. България доминираше в гейма през цялото време  и успя да го спечели.

foto:fivb.com

След спечелен трети гейм и повеждане в четвъртия с 3-0, непонятно как българските волейболисти изпуснаха инициативата и позволиха на противника да се съвземе и да се върне в мача. Драмата в мача беше във финалните минути на четвъртия гейм, когато Германия поведе с 23-20, нашите момчета не се предадоха, успяха да стопят разликата и да стигнат до мачбол, който на три пъти не успяха да реализират и да затворят мача за три точки. Германия успя да да изравни резултата 2-2.

foto:fivb.com

Тайбрека започна много лошо за нас, грешни решения в организацията на игра позволиха на волейболистите на Андреа Джани да натрупат комфортна  преднина, която при гейм до 15 точки им беше достатъчна да измъкнат победата с 3-2.

И в тази среща, България допусна същите проблеми, както и с мача с Франция, липса на концентрация във важните моменти. Поредици от непредизвикани грешки.

foto:fivb.com

Въпреки допусната загуба, се вижда прогрес в играта на нашите момчета, България приключи първия уйкенд, с две загуби и една победа и актив от четири точки.

 

+ There are no comments

Add yours