България с втора победа EuroVolleyM21 qualifiers

България с втора победа EuroVolleyM21 qualifiers


Чиста победа, но постигната с много усилия.

HADERA(ISRAEL)
0-3
ИЗРАЕЛ
БЪЛГАРИЯ
Score
25 - 27
16 - 25
22 - 25
63 - 77

Очакванията за лесен мач, не се опрадваха, домакините затрудниха максимално българските волейболисти.

Трудно се играят такива мачове, когато знаеш, че противника няма какво да губи, играе на максимален риск, когато си задължен да победиш на всяка цена.

Statistics
ИзраелTeamsБългария
6Serve (ace)9
51%/ 23%Reception (pos% / ex%)58%/19%
51%Attack (pos%)61%
5Block (kill blocks)8
17Erors16
Тамир Хершко 13т
11ат/1бл/1сер
Best scorerЦветан Соколов 15т
11ат/3бл/1сер

Победата се извоюва, не се подарява! Всеки се бори за място под слънцето, подценяваш ли ситуации, липсва ли концентрация, проблемите са налице и срещу наглед непретенциозни противници.

снимка:cev.eu

Силвано Пранди започна срещата с една промяна от мача с Австрия, на мястото на Тодор Скримов, като титуляр започна Аспарух Аспарухов, останалите –Сеганов, Соколов, Гозданов, Атанасов, Къртев и либеро Иванов.

Тежко и трудно начало на мача, противника рискуваше максимално на начален удар, проблемите в посрещане зачестиха, това рефлектира върху организацията на игра. В Края на гейма Силвано Пранди, предприе смяна, която учуди не само противника, но и всички останали. На мястото на Цветан Соколов се появи Тодор Скримов в ролята на диагонал, който не се включи при посрещането на сервис.  Този рискован ход от страна на Пранди,  постави отбора пред допълнително изпитание. Първо блокадата в зона две значително намали своята височина, след това отбора остана без атака от втора линия в зона 1. Определено късмета ни покри накрая, загубата на първия гейм щеше да промени коренно облика на срещата.

foto:cev.eu

В останалите части от мача, контролирахме случващото се на терена. Мощната и резултатна атака, държеше на дистанция противника,( високи проценти за нашите състезатели, Атанасов 83%, Скримов 53%, Грозданов 73%, Соколов 53%). Включването на Тодор Скримов във втората част, като краен нападател, внесе необходимото спокойствие в задно поле при посрещането.

foto:cev.eu

И в тази среща излязоха два проблема пред нашия отбор. Колебание при посрещането на началния удар и несправянето на блокадата, когато противника играе извън система.

Както се казва, победителите не ги съдят, най важното в такива мачове са победите и крайния резултат.

България е все по-близо до класиране на EuroVolley 21.

Още във видеото:https://youtu.be/ntTi6vWgPa4

+ There are no comments

Add yours