България с втора победа

България с втора победа


Добър завършек на първият турнир от волейболната лига на нациите.

НИНГБО(КИТАЙ)
3-1
БЪЛГАРИЯ
АРЖЕНТИНА
Score
19 - 25
25 - 19
25 - 21
25 - 22
94 - 87

България записа ценна победа срещу Аржентина в последния ден от първия турнир. Тежко начало на мача, гейм пасив, но българските волейболисти не се предадоха. С  известни корекции в играта, момчетата на Пламен Константинов успяха да обърнат хода на събитията на терена. Наложиха желания от тях  ритъм на игра и в оставащите три части доминираха на игралното поле във всички елементи. Както и на мача с Китай, така и в тази среща дългата скамейка оказа много положително влияние върху представянето на отбора. Смените които направи Константинов, се оказаха  точни, и на място.

снимка:fivb.com

За отбелязване е поредното добро включване на Сеганов , неговото появяване в игра раздвижи играта в центъра, с което за крайните нападатели се отвориха по- добри възможности. Силния начален удар от наша страна , принуди аржентинците да играят в края на мрежата на висока топка, нашата блокада функционираше добре и се реализираха голям брой контра атаки. Николай Учиков изигра много силен  мач и завърши срещата със сериозните 26 точки за крайния успех .

България взе максимума на този етап от турнира , две победи от три мача. Предстои домакински турнир в арена Армеец, срещу отборите на Русия, Сърбия и Австралия.

+ There are no comments

Add yours