България се върна на пътя на победата

България се върна на пътя на победата


България отново на пътя на победата.

България- Хърватска 3-0 в отделните части (25-11/25-12/ 28-26)

В третия ден от  квалификационният турнир за световно първенство за жени до 23 години  в сръбския град Връчка баня, България записа ценна победа срещу отбора на Хърватска. След нелепата загуба в предишния ден от отбор на Италия с 2-3 ,реакцията на българските волейболистки беше подобаваща.

160646_a (12)снимка cev.lu

Вихрено начало с тотално превъзходство във всички компоненти от играта, разликата на моменти стигаше повече от 10 точки което ясно показваше кой е по стойностния отбор. Както често се случва във волейбола след два спечелени гейма и предвкусване на победата, настъпва отпускане в отбора водещ в резултата което в повечето случаи се оказва фатално. За наша радост днес момичетата проявиха характер, в третата част изоставайки с 20-23, успяха да се върнат в гейма и в крайна сметка да го спечелят с 28-26. Показаха здрави нерви и тактическа дисциплина което им помогна да затворят  мача с 3-0.

162757_b (1)снимка cev.lu

Някои аспекти от играта показана от българските волейболистки:

Най резултатни състезателки в този мач за нашия отбор са:

Гергана Димитрова реализирала 17 точки, и Мирослава Паскова добавила 12 точки.

Превъзходство във всички компоненти от играта – атака след перфектно посрещане 43% срещу 25% за Хърватска, най изразено предимство имахме при атака след негативно посрещане 53% срещу 26%. Атаката функционираше добре 43% за целия отбор срещу само 24% противника. В този компонент от играта има какво да се желае, все още се допускат много грешки . Непредизвиканите грешки 20 за България срещу 28 за Хърватска. Единственото предимство за противника е при точковите блокади където съотношението е 7-4 в полза на хърватските волейболистки ,но и това не им помогна да прекъснат черната серия на тази квалификация,  инкасирайки трета поредна загуба. Битката за първите две места ще бъде много оспорвана до самия край , след изненадващата загуба на фаворита Турция от Полша във вчерашния ден отново от 2-0 до 2-3 .Единствения отбор без поражение  до момента е отбора на Италия, но в оставащите дни до края на квалификацията всичко е  възможно. Всичко ще зависи от концентрацията и физическото състояние на волейболистките ,защото ще трябва да се изиграят пет мача без почивен ден. Всякакви обрати са напълно възножни.

 

+ There are no comments

Add yours