България започна годината с победа!

България започна годината с победа!


 

Добро начало на новата година.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
БЪЛГАРИЯ
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
Score
23 - 25
25 - 18
25 - 22
25 - 18
98 - 83

Третата контрола, между двата отбора премина в тренировъчно темпо, без особен заряд. Силвано Пранди заложи на състав : Братоев- Соколов, Скримов-Атанасов,  в центъра, Николов-Грозданов, либеро Каракашев.

Statistics
БългарияTeamsС.Македония
13Serve (ace)5
57%/ 20%Reception (pos% / ex%)41%/16%
60%Attack (pos%)48%
14Block (kill blocks)4
35Erors19
Цветан Соколов 28т
20ат/5бл/3сер
Best scorerНикола Гьоргиев 19т
18ат/1сер.

Трудно начало за българските волейболисти, резултат точка за точка, няколко непредизвикани грешки в атака и гейм пасив. След този гейм използван за загрявка, всичко което се случваше на игрището, беше под наш контрол.

foto:start-photo.bg bvf

Във втория гейм, Пранди направи смяна на разпределителският пост, на мястото на Братоев в игра се появи Сеганов. Още от самото начало, се отвори точково предимство, което даде допълнителна свобода за разнообразна и ефективна атака. България рискуваше максимално на сервис и в този мач, 13 директни точки, и 14 точкови блокади е резултата от този риск.

foto:start-photo.bg bfv

Е, не се разминахме и без подаръци за новата година, 35 непредизвикани грешки, 23 от тях на сервис.  Противника не притежава такава класа, че да се възползва от толкова много грешки от наша страна. При по- сериозен отбор, тези грешки може да са фатални.Съществената разлика в мача, дойде от представянето на Цветан Соколов, който показа впечатляващи показатели, 28 точки, 20 от атака при невероятните 74% ефективност, 5 блокади и три аса, наистина сериозно постижение за диагонал. Като цяло, сериозно превъзхождахме противника в атака, всички наши нападатели без проблем трупата точки за отбора, това си личи и от статистиката, Северна Македония успя да запише едва 4 блокади за целия мач.

foto:start-photo.bg bfv

С напредване на срещата, съпротивителните сили на гостите намаляваха, Силвано Пранди, даде възможност и на други състезатели да запишат участие в срещата. По всяка вероятност, това ще бъде и състава, който ще се бори за визи за Евро 21, на предстоящите квалификации, които започват на 12 януари.

+ There are no comments

Add yours