България започна със загуба участието си във VNL21

България започна със загуба участието си във VNL21


България отстъпи на Франция в три гейма!

В първата среща за деня, българските волейболисти не успяха да се противопоставят на Франция.

RIMINI(ITALIA)
3-0
FRANCE
BULGARIA
Score
27 - 25
25 - 21
25 - 23
77 - 69
Statistics
Teams
4Serve (ace)4
54Reception 56
39Attack (pos%)36
7Block (kill blocks)5
24Erors27
Ясин Лоуати 10т
8ат/1бл/1сер
Best scorerЦветан Соколов 19т
15ат/2бл/2сер

Силвано Пранди заложи на следния състав: Героги Сеганов- Цветан Соколов, Мартин Атанасов- Георги Петров, Алекс Грозданов- Николай Къртев, либеро- Владислав Иванов.

foto:fivb.com

Добро начало на срещата, което не предвещаваше такъв финал. Точково предимство,през целия първи гейм, което се запази до 24-21 в наша полза. Всичко вървеше към приклюване на гейма в наша полза и поставяне на противника под напрежение, но миг загуба на концентрация, грешни решения в решаващи моменти, върнаха французите в гейма. След като изпуснахме тази комфортна преднина, при играта точка за точка, волейболистите на Лоран Ти
ли, показа по-голяма съобразителност и успяха да спечелят загубен гейм.

foto:fivb.com

 

Този гейм се оказа ключов за целия изход на срещата. Смачкани психически от нелепо изпуснатия първи гейм, българските волейболисти бяха догонващи в резултата през целия втори гейм. След 0-2, Пранди направи промени в нашия състав на крайните нападатели. В игра се появиха Денис Карягин и Аспарух Аспарухов, много добро включване на Карягин, който освежи нашата атака в края на мрежата. Както и в първия гейм, така и в третия имахме предимвство в резултата до 20-та точка, след което изпуснахме инициативата и позволихме на противника да затвори мача в три гейма.

foto:fivb.com

Акценти за отбелязване-

Българските волейболисти изпитваха сериозни проблеми с организиране на блокада, когато противниковия разпределител е далеч от мрежата и се играеше извън система. Пролича си и липсата на игрова практика при Алекс Грозданов, който пропусна контролите в Словения.  Влизане в серия от грешки и изпускане на инициативата доста често срещано при нас. От своя страна, французите демонстрираха завидни способности в задно поле, спасявайки невъзможни топки в защита.

foto:fivb.com

Първа неуспешна стъпка за родните национали, в тазгодишното издание на лигата на нациите.

Утре нашия отбор се изправя срещу отбор на Австралия.

+ There are no comments

Add yours