Българска суперлига 19 кръг

Българска суперлига 19 кръг


Редовният сезон навлиза в заключителен етап. Всяка победа, всеки гейм и всяка спечелена точка , може да се окажат от жизнено важно значение за отборите с амбиции и желание . Драматични двубой с много обрати .

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЧЕРНО МОРЕ
ДУНАВ
Score
20 - 25
21 - 25
23 - 25
64 - 75

Амбиции, желание и възможности! Това са качествата , които различават двата отбора на този етап. Въпреки тежката загуба от Дунав, моряците все още са  над ватерлинията, за момента оцеляват и този сезон в суперлигата. Явно това напълно задоволява ръководството на отбора , използваха различни прийоми за това , като смяна на треньора , купуване на чужденци на полусезона. Само с домакински победи и победи над преките конкуренти , целта е на път да се изпълни. Резултатите до края на сезона, ще бъдат от голямо значение, всяко колебание като това срещу Дунав, може да бъде фатално и да изпрати отбора на плейаут. Относно показаното , непостоянството в представянето е присъщо на отборите със слаби амбиции, каквото дойде. Не понятно как, след победата над Марек с 2-3 в предишния кръг като гост , излизаш в домакински мач и губиш с 0-3. Дунав се намира в добра кондиция , последните резултати го доказват, победа като гост над последния Миньор, точка от лидера Хебър. Амбицирани са да играят в плейофите и се борят упорито за това.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ЛЕВСКИ
ДОБРУДЖА07
Score
20 - 25
31 - 33
25 - 16
25 - 21
15 - 11
116 - 106

Класически сценарии , по неписаните правила във волейбола, от 0-2 , до 3-2 . Левски премина през трънливия път , но в крайна сметка се поздрави с победа в този мач. Основните козове на сините:  добрата физическа  кондиция, помогнала им да се върнат в мача. Силна атака в края на мрежата , всички крайни нападатели с над 50% успеваемост (Люцканов 59% ,10 точки от 17 опита, Мляков 56%, за диагонал 23 точки от 41 опита, Лапков 50% , 12 точки от 24 опита) в атака, и на последно място непробиваемата блокада , 20 точкови блокади.  Добруджа 07 може да съжалява за пропусната възможност да си тръгне с три точки от София, преднина от два гейма , преднина в точките в петата последна част 11-9 и шест безответни точки за Левски. Има върху какво да работят Пламен Христов и неговите момчета. Непредизвиканите грешки и моментите на тяхното допускане. Завръщането на Игор Антонюк се отразява положително на отбора, но неговите усилия са се оказали крайно недостатъчни за крайния успех. Борбата за по- предно класиране преди плейофите става непредвидима.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
2-3
МОНТАНА
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 23
22 - 25
25 - 22
21 - 25
10 - 15
103 - 110

Шампионите издържаха на напрежението. Интересен и емоционален двубой между стари познайници.

Нефтохимик започна срещата с двамата най- млади крайни нападатели в суперлигата, деветнадесет годишния Георги Петров и шестнадесет годишния Денис Карягин, който показа много зрял волейбол в моментите в които бе на игрището. В този мач видяхме две различни стратегии , едната приемайки максимален риск , другата заложи на търпението. Монтана рискуваше максимално на сервис, допусна цели 20 грешки и реализира 12 директни точки.  Обикновено силният начален удар разстройва противниковото посрещане , от там се опростява атаката, което от своя страна рефлектира върху блокадата. За съжаление в този компонент от играта Монтана не се представи на ниво , само 6 точкови блокади за целия мач.  Нефтохимик играеше предпазливо, изчаквайки или догонвайки противника в резултата. За отбелязване е, че  Монтана играеше добре и побеждаваше в геймовете само тогава, когато имаше предимство в резултата.  В нито един момент от мача домакините не обръщаха резултата в своя полза когато изоставаха в точките. Лошия старт в последният пети гейм  за Монтана, предопредели крайния изход от тази среща. Нефтохимик без да блести с играта си постигна своето ,пета поредна победа и с два отложени мача заема 6- то място в класирането.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ДЕЯВОЛЕЙ
ПИРИН
Score
18 - 25
17 - 25
25 - 27
60 - 77

Очаквано развитие на нещата в Бургас. Чиста победа за Пирин която затвърждава седмото място в класирането и сигурно участие в плейофите. Третата час от мача е била по оспорвана, дължаща се  по скоро на отпускане на гостите след два лесно спечелени гейма. Много ефективен сервис, само  5 грешки за три гейма и реализирани 6 точки, прибавяйки и 14 точкови блокади ( 6 от тях на разпределителя Николай Манчев) ,картината е ясна защо Пирин си тръгва с три точки от Бургас. Дея спокойно може да използва оставащите мачове от редовния сезон, за подготовка за плейаута който ще им предстои, ако искат да останат в суперлигата и през следващата година.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
МИНЬОР
Score
25 - 11
25 - 15
25 - 17
75 - 43

Първия срещу последния, очакван резултат.  Съвсем закономерно Хебър печели тази среща, като в игра са взели участие играчи с по- малко игрово време ,като Спас Байрев и втория разпределител Светослав Станков. Три кръга преди края може да се каже , че Хебър печели редовният сезон и домакинско предимство във всички мачове в плейофите. В  Миньор може да започнат  с тежките анализи: защо в отбора и клуба няма развитие? Едва ли само треньора и състезателите са виновни за да се стигне до тази ситуация, отборът да бъде боксова круша за останалите.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЦСКА
МАРЕК
Score
25 - 18
25 - 22
21 - 25
25 - 20
96 - 85

В мач с малко волейболни достойнства, ЦСКА постигна победа над Марек. Армейците играха толкова, колкото е необходимо за победата. След два спечелени гейма настъпи отпускане , слаба концентрация и много грешки основно на начален удар,  цели 9 сгрешени сервиса. Това наруши ритъма на игра и  върна  Марек в мача . ЦСКА контролираше случващото се на терена , въпреки , че на моменти изпитваше проблеми с отиграването в края на мрежата. Владислав Станков традиционно товареше своите центрове , които не го подведоха. Три кръга преди края на редовния сезон , армейците запазват втората позиция в класирането. Марек играе с големи амплитуди, текучеството на състезатели се отразява на отборната игра. Липсата на лидер , който да се нагърби с отиграването на тежките топки, поставя отбора на Виктор Карагьозов в деликатна ситуация. За отбелязване е добрата игра в центъра на Чоно Пенчев, но както знаем с атака в центъра трудно може да се спечели мач.  Мястото им в плейофите не е сигурно. Резултатите от последните три кръга ще бъдат  решаващи, дали отборът ще попадне в първите осем.

Най- интересното предстои!

+ There are no comments

Add yours