Българска Суперлига 16 кръг

Българска Суперлига 16 кръг


Емоционален и интересен кръг, предложил много волейболни страсти.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЛЕВСКИ
ЦСКА
Score
28 - 26
22 - 25
25 - 17
25 - 23
100 - 91

Поредното дерби в българският волейбол между Левски и ЦСКА, предложи много емоции и обрати. Този път желанието и мобилизацията бяха на страната на сините , които се поздравиха с победа за три точки. Пред полупразната зала Универсиада , волейболистите на двата отбора показаха прилично ниво на волейбол. Познавайки се много добре , волейболистите в синьо и червено започнаха здрава битка  още от началото. Левски прояви повече агресия и желание за победа.

Спортно технически аспекти от срещата ,които  наклониха везните на страната на Левски: Мощна атака в края на мрежата, Лапков направи най добрия си мач от както премина в Левски, Мляков отигра важните топки. Добре насочен сервис , който разклати сериозно посрещането на ЦСКА , от там първото темпо за червените  не функционираше по най- добрия начин. Сините проявиха характер в четвъртата част след като изоставаха с 15-20 , успяха да стопят разликата и в крайна сметка затвориха мача с 3-1 гейм.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-1
НЕФТОХИМИК
ХЕБЪР
Score
25 - 17
22 - 25
25 - 16
25 - 23
97 - 81

Очаквахме дерби , но не се получи. Нефтохимик контролираше случващото се на терена . Изчистена игра от непредизвикани грешки. Появата на Теодор Тодоров след контузия подобри значително играта при мрежата на Нефтохимик. Хебър изигра най слабия си мач от началото на сезона. Основното оръжие с което разполагат, началния удар , в тази среща не функционираше. Крайните нападатели бяха много респектирани от блокадата на домакините. В най -тежка ситуация бе поставен основния нападател на гостите Лявтов, той трябваше да преодолява сериозната блокада на Тодоров и Учиков в зона 4. Атаката не му спореше , това се отрази и на началният му удар , за четири гейма реализира само една точка, неприсъщо за него . Имаха пропуски и с мотивацията защото този мач няма голямо значение за класирането. Нефтохимик се справи със силния начален удар на противника ,благодарение на успешната си атака на висока топка , което не позволяваше на Хебър да влезе в дълги серии от сервис. Волейболистите от Бургас се намират в добра кондиция, резултатите и играта на отбора го потвърждават. Влизат в тежък режим от мачове и е важно как ще разпределят силите си, защото се борят на два фронта.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ПИРИН
ЧЕРНО МОРЕ
Score
25 - 18
25 - 20
18 - 25
25 - 19
93 - 82

Очаквана победа за домакините, в Разлог трудно се играе и печели. Това го усетиха и волейболистите на Черно море. Твърде много грешки на сервис (17 )и в атака (12 )за моряците са улеснили до максимум волейболистите на Миро Живков . При такъв брак в основни компоненти от волейболната игра, е много трудно да разчиташ на успех. Резултата задоволява домакините, ценни три точки , и сигурно място в плейофите.

ДУПНИЦА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
МАРЕК
МИНЬОР
Score
25 - 17
25 - 20
25 - 22
75 - 59

Задължителна победа за Марек срещу последния отбор в класирането . При тази чиста победа е притеснително големия брой непредизвикани грешки допуснати от Марек цели 21 на брой. При по сериозен противник може да бъде фатално.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ДЕЯВОЛЕЙ
МОНТАНА
Score
25 - 21
17 - 25
12 - 25
22 - 25
76 - 96

Подценяване на противника и гейм пасив за Монтана. Домакинския устрем на Дея е стигнал за един спечелен  гейм от тази среща. След първата част всичко си е дошло на мястото.Превъзходство на Монтана във всички компоненти от играта.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДОБРУДЖА07
ДУНАВ
Score
25 - 22
25 - 17
25 - 17
75 - 56

Последен мач от проточилия се 16-ти кръг от суперлигата. Добруджа с чиста победа над Дунав. Важни три точки за добричлии в преследването на по-добра изходна позиция преди плейофите. За Съжаление Дунав не може да намери верният път към постоянството, за момента оставането в суперлигата е факт , но с оглед на инвестициите и потенциала който имат очакванията са по- големи.

 

+ There are no comments

Add yours