Българска суперлига 21 кръг

Българска суперлига 21 кръг


Предпоследен кръг  на редовният сезон ,  волейболистите  поднесоха много емоции на своите верни фенове, давайки всичко на което са способни .Както винаги, изненади не липсваха. Въпросителните относно класирането намаляват.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ЛЕВСКИ
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 22
21 - 25
27 - 25
20 - 25
15 - 13
108 - 110

Важен двубой за крайното класиране преди плейофите. Мач с малко качествен волейбол и много грешки на основни елементи от волейболната игра.

Два отбора със сходен проблем- посрещането, създаде много главоболия на двамата разпределители , които на моменти не успяваха да компенсират неточностите на посрещачите и грешките се мултиплицираха. Левски започна мача с желание за доказване срещу шампионите. Добро началото на мача  за сините, използваха възможностите за контра атака и доминираха в резултата, което им помогна да спечелят първият гейм.  Хаос в синьо, така може да се определи случилото  се в началото на втория гейм. Проблеми в посрещане ,много непредизвикани грешки, слаба организация на игра, колебливо нападение. Всичко това позволи на Нефтохимик да натрупа сериозен аванс в точките и да се върне в мача. В оспорван трети гейм Левски на няколко пъти лесно губеше точковото предимството което имаше, но в крайна сметка успя да се пребори за гейма с 27-25. Левски превъзхождаше своя противник с играта в центъра. През цялата среща  Нефтохимик не можа да намери противодействие на атаката в центъра на сините. Шампионите  започнаха тази среща с проблеми в мотивацията , слаба и хаотична игра. През по- голяма част от срещата догонваха в резултата, имаха проблеми в атака , трудно реализираха точки. В четвъртия гейм, принуден от обстоятелствата Николай Желязков смени Георги Братоев с Любомир Агонцев, тази смяна се оказа успешна. Агонцев канализира действията на своите нападатели, играта в центъра започна да функционира и съвсем резонно Нефтохимик спечели тази част и вкара мача в тайбрек. Ударно начало за шампионите до резултат 7-2 за тях, след което настъпи отпускане в техните редици умело използвано от Левски. Към края на срещата се забелязваше настъпилата умора в Нефтохимик което се отрази на концентрацията и вземането на правилни решения. Със самоотвержена игра в защита , сините волейболисти сътвориха малко чудо,  спечелиха този гейм а с това и мача.  За победата на Левски голяма роля изигра физическата подготовка, до края на срещата останаха свежи и мобилни, въпреки проблемите от техническо естество които имаха. Важна победа за тях, най вече за самочувствие и увереност преди втората част от първенството.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
МИНЬОР
Score
25 - 21
25 - 14
25 - 20
75 - 55

Съвсем очакван резултат. Чиста победа за червените . Среща използвана за различни игрови схеми от Александър Попов , преди плейофите.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
1-3
ЧЕРНО МОРЕ
ХЕБЪР
Score
24 - 26
20 - 25
25 - 23
20 - 25
89 - 99

В мач без особено голям заряд и значение за класирането, Хебър въпреки трудностите си тръгва с три точки от Варна. Моряците психически освободени и спокойни след спасяването и през този сезон , са създали доста главоболия на Хебър. В крайна смета всичко си е дошло на мястото , разликите във двата отбора са твърде големи. Носителят на купата на България печели редовния сезон, домакинско предимство във всички плейофи и най-  малко сребърните медали от шампионата.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ДУНАВ
Score
25 - 18
22 - 25
25 - 15
25 - 22
97 - 80

Очакванията са едно , реалността съвсем друго. Монтана с трудност е преодоляла намиращия се в добра кондиция Дунав. Победа за три точки, затвърждава петата позиция в класирането на волейболистите на Даниел Пеев.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ДЕЯВОЛЕЙ
МАРЕК
Score
19 - 25
25 - 22
25 - 15
25 - 22
94 - 84

Малко очакван резултат, изненадата на кръга. Дея се бори до последно въпреки незавидната позоция в която се намира. Всяка победа е важна , за самочувствие, за увереност. Пред отбора на Весела Братоева стои не леката задача да минат през плейаут , борба за оцеляване в суперлигата. Последните резултати и опитът който натрупаха  може много да помогнат на отбора в предстоящите битки.  Марек с поредния провален сезон, за две седмици отборът пропиля възможността да влезе в плейофите и с това поне малко да осмислят сезона. В Дупница трябва да започнат със сериозните анализи, защо четирикратния шампион на България , вече трудно влиза дори в зоната на плейофите?

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ПИРИН
ДОБРУДЖА07
Score
19 - 25
22 - 25
25 - 19
21 - 25
87 - 94

Пирин с първо домакинско поражение през втория полусезон. Зала „Септември“ е превзета от Чернокожев и компания. Добруджа 07 в добра кондиция с втора важна победа по пътя към добра изходна позиция преди плейофите. Въпреки слабата игра на крайните нападатели,  Давиде Ковач с 4 точки и Игор Антонюок с 9 точки, Добруджа07 си тръгва с ценни три точки от Разлог. Голяма заслуга за победата има именно  Велизар Чернокожев , реализирал 26 точки. Амплитудите в играта на Пирин продължават , липсата на постоянство е една от главните причини отборът на Миро Живков да се намира на тази позиция , седмо място в класирането. Участие в плейофите , но без големи шансове за нещо повече.

+ There are no comments

Add yours