Българска суперлига 17 кръг

Българска суперлига 17 кръг


Поредния междинен кръг, без изненади.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ЛЕВСКИ
Score
28 - 26
22 - 25
25 - 17
25 - 23
100 - 91

Два отбора с еднакви показатели и амбиции за призово класиране. Битка за третото място.

Монтана с първа победа над Левски през този сезон. За разлика от предишните двубой, където и двата отбора имаха кадрови проблеми, в тази среща двамата треньори разполагаха с всички свои състезатели. Очакванията ,че Левски ще излезе с мотивацията и желанието , което демонстрира срещу ЦСКА в миналия кръг не се оправдаха. Трудна адаптация за отбора в монтанската зала Младост.  В периоди от мача , те просто присъстваха на игрището, при толкова непредизвикани грешки от противника 30 на брой, за 4 гейма , Левски успя да спечели и точка от този мач. Гостите  изигра тази среща практически без диагонал. Участието на Мляков бе символично и това не допринесе ползи на отбора. Диагоналът на сините получи много малко топки и нямаше тази ефективност. Духът и настроението  което той внася в отбора на Левски, в този мач не го видяхме. Играта на разпределителят Делчо Раев бе ориентирана основно към подаване в зона 4. Тежестта на атаката за Левски изнесе Гордан Люцканов, завършил мача с 17 точки, но това не беше достатъчно за краен успех. Левски имаше проблеми с посрещането на началния удар и отиграването на висока топка, през дълги периоди от срещата. Тактиката на Монтана да атакува противника със силен начален удар  се увенча с успех, въпреки големия брой грешки, 23 на брой, но пък имат реализирани 12 директни точки. Персоналния двубой между двамата разпределители, бе спечелен от Сергей Андриевски , той  разпределяше атаката на своя отбор равномерно към всички свои нападатели. Силен мач за крайните нападатели на Монтана, Аспарухов 22 точки, Бондар 20 точки, Кьосев 14 точки, в центъра Чaвдаров направи много силен мач и допринесе за отбора 15 точки.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЦСКА
ПИРИН
Score
25 - 14
21 - 25
25 - 13
25 - 23
96 - 75

Добра реакция на ЦСКА , след загубеното дерби. Победа за връщане на накърненото самочувствие. Силно начало за армейците предопределило до голяма степен изхода на тази среща. Атаката в края на мрежата, главния коз за армейците в тази среща. Венцислав Георгиев 22 точки, Пламен Шекерджиев 17 точки. Пирин играе трудно далеч от Разлог. Резултатите го показва, волейболистите на Миро Живков имат победи като гости само над отбори като Миньор и Дунав . Влизането в плейофите е гарантирано, но за нещо повече едва ли ще могат да разчитат волейболистите от Разлог.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ДЕЯВОЛЕЙ
ДОБРУДЖА07
Score
19 - 25
22 - 25
19 - 25
60 - 75

Очаквана победа за Добруджа над предпоследния в класирането отбор на Дея. Важни три точки за отбора на Пламен Христов по пътя за по-добра изходна позиция преди плейофите.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
1-3
МИНЬОР
ДУНАВ
Score
25 - 22
22 - 25
18 - 25
20 - 25
85 - 97

Силно начало за домакините спечелен първи гейм, и след това логичен завършек на срещата. Поредна загуба  за Миньор, който доиграва сезона и ще напусне суперлигата. За последните две години Миньор не успя да надгради в развитието си, през миналата година се спаси от изпадане с плейаут срещу Тетевен, тази също не показа нищо запомнящо се. Жалко , много жалко , един волейболен център със славна история , да бъде боксова круша за останалите отбори, явно проблемите не са само на игрището. Дунав запазва шансове при добра игра и необходим брой точки да попадне в плейофите.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
МАРЕК
Score
25 - 11
25 - 21
25 - 19
75 - 51

Хебър ударно се върна на победния път. Резонно и закономерно , чиста победа, съхранение на енергия за оставащите битки. Марек сериозно ще трябва да се потруди за да си гарантира мястото в плейофите.

Срещата Нефтохимик – Черно море отложена за по-късен етап.

Предстои оспорван и интересен край на редовния сезон.

+ There are no comments

Add yours