Българите в Русия

Българите в Русия


Няма как, да не започнем обзора за случващото се в руския волейбол с новината, че руските спортисти няма да могат да представляват флага и химна на страната на световни и олимпийски игри за две години. Всичко това, е свързано с грандиозния допингов скандал, разтърсил руският спорт.

Волейболът, за радост не е сред замесените в този скандал, но и той търпи последствия.

Как се представиха българите, състезаващи се в руската Суперлига Паримач.

Динамо и Цветан Соколов, се класираха за полуфинал за купата на CEV.

МОСКВА(РУСИЯ)
3-0
ДИНАМО
АРКАДА
Score
25 - 15
25 - 18
25 - 16
75 - 49

В четвъртфинален мач, Динамо отстрани румънският Аркада, който по –рано победи Монтана. Соколов с феноменалните 81% в атака, 13 точки, от 16 опита, и 17 точки за победата. Динамо нямаше мач през изминалата седмица в руската Суперлига.

снимка:cev.eu

Петър Шопов, продължава успешно да замества Пламен Константинов, начело на Локомотив Новосибирск. Новосибирските волейболисти постигнаха ценна победа като гост над Нефтяник- Оренбург.

ОРЕНБУРГ(РУСИЯ)
1-3
НЕФЯНИК
ЛОКОМОТИВ НОВ.
Score
20 - 25
19 - 25
25 - 22
18 - 25
82 - 97

Познат сценарии, след два спечелени гейма от Локомотив, последва  отпускане, което е позволило на домакините да запишат почетен гейм. За разлика от други места в Русия, в Оренбург са допуснати определено количество зрители да наблудава мача, така, че всичко е било на лице за  волейболен празник. Петър Шопов след мача е споделил, че е доволен от победата, но не и от играта на отбора.

 

Тодор Скримов и Енисей, прекъснаха победаната си серия в Белгород.

БЕЛОГОРИЕ(РУСИЯ)
3-1
БЕЛОГОРИЕ
ЕНИСЕЙ
Score
25 - 16
25 - 17
25 - 27
25 - 23
100 - 83

Трудна адаптация за Енисей срещу Белогорие и пасив от два гейма. В зала „Космос“ малко са отборите спопсобни да отиграят пасив от два гейма, Енисей опита но не се получи, спечели третата част, беше близко да вкара мача в тайбрек, но в крайна сметка загуби с 1-3 гейма. Скримов отново  прояви своите способности, 18 точки на неговата сметка, но крайно недостатъчни за победа.

снимка:belogorievolley.ru

Важно е да се отбележи, че Тодор Скримов е лидер при изпълнителите на начален удар с 29 директни точки до момента.

+ There are no comments

Add yours