Българите в Русия

Българите в Русия


Поредна напрегната седмица за българите в Русия.

Тежко е да се играе на няколко фронта, но това е положението, по-добре да играят, отколкото да са под карантина.

Локомотив Новосибирск се включи в турнир от Шампионската лига в Италия, с отборите на Итас Диатек, Фридрихсхафен и Чез Карловарско, под ръководството на Петър Шопов.

Без Пламен Константинов на пейката, Локо беше близко до победа в първият ден от турнира, срещу италианския Итас от Трентино, водеше с 2-0 гейма, но допусна пълен обрат. Новосибирци влязоха в световния видеообмен, загубвайки последната част с 15-2. Нимир Азис постави рекорд с 11 последователни начални удара, при резултат 4-2 , той отиде на сервис и сервира до края на мача.

снимка:cev.eu

Във втория ден от турнира, Локомотив не успя да се вдигне психически и загуби чисто с 0-3 от Фридрихсхафен.

В последният ден от турнира, Локомотив все пак опита вскуса на победата, надигравайки Чез Карловарско с 3-1 гейма.

Турнирът бе спечелен от Итас Тренто, тримача, три победи.

 

Динамо на Цветан Соколов се класира за Ф-4, за купата на на Русия.

В много оспорван мач, Цецо и компания победиха Кузбас Кемерово с 3-2 гейма. Пореден силен мача за Соколов, който в решителните моменти се е показал като истински лидер. 23 точки в неговата сметка и билет за Ф-4.

снимка:volley.ru

Енисей на Тодор Скримов, с важна победа като гост над Факел на Камило Плачи. Сериозните 24 точки, от които 8 аса, за родния национал. Контузия в края на петият гейм, помрачи доброто представяне на Скримов.

снимка:volleyservice.ru

Фестивал на началния удар, си устроиха двата отбора, за 5 гейма, 30 директни точки, 13 за Факел и 17 за Енисей. Именно сервисът, беше в основата на победата за Енисей.

 

+ There are no comments

Add yours