Купа България 2018

Купа България 2018


Купа България!

Турнирът за купата на България, се получи както го искаха повечето отбори. По средата на сезона, без привличане на български волейболисти играещи в чужбина и на елиминационен принцип. Благодарение на екипът на  Диема спорт, българските любители на играта имаха възможност да се насладят на волейбол с добро качество, представен от най добрите отбори в момента. Резултатите които се получиха от всички изиграни срещи , са предпоставка за оспорвани двубой в продължаващото само след седмица първенство, и разместване на пластовете преди плейофите.  Както винаги до края всеки турнир стигат най-добре  подготвените отбори.

Отборите на Монтана и Нефтохимик, преминаха през всички предизвикателства. Два коренно различни отбора като подбор на състезатели и философия.

Нефтохимик –  в основната си част изграден от завършени и  много опитни състезатели с международен опит, играещи със самочувствие. Изключение прави младежкият национал Георги Петров, който има възможността да играе рамо до рамо със такива майстори  на играта и да трупа безценен опит .

Монтана –  на другия полюс, селектиран основно с млади и талантливи състезатели търпящи развитие. Играят с много непредизвикани грешки дължащи се на младежкия ентусиазъм и липсата на опит.

Нефтохимик е новия носител на купата на България!!!

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
0-3
МОНТАНА
НЕФТОХИМИК
Score
16 - 25
23 - 25
17 - 25
56 - 75

Очакванията бяха, че Нефтохимик ще доминира , но чак до такава степен, едва ли. Имаше съмнения , че Георги Братоев няма да може да се възстанови след контузията получена в първия двубой срещу ЦСКА, но те бяха опровергани още в началото на финалната среща. Найден Найденов заложи на него в стартовия състав. На практика финал не се състоя, имаше изнасяне на лекция – как се играе за титла.

снимка:start-photo.bg

 Ударно начало за Нефтохимик в първия гейм, добре организирани на блокада, подпомогната от   мощния  сервис най- вече  на Николай Учиков, бургаските волейболисти разбиха посрещането на домакините което се отрази на тяхната  организацията на игра. Определено, напрежението дойде в повече на момчетата на Даниел Пеев. В хода на мача се забелязваха отделни проблясъци , но те се дължаха по скоро на моментно отпускане на Нефтохимик. Във всички елементи на играта новоизпечените носители на купата на България доминираха, тежък сервис, успешна контраатака на висока топка, добра организация на блокада. Във нито един момент от срещата отборът на Нефтохимик не беше поставен под напрежение, и за опитни състезатели като Салпаров и компания този финал беше като детска игра.

снимка:start-photo.bg

 Монтана загуби поредния си финал, изключвайки показаното в  последната среща ,кметът Живков трябва да е доволен от показаното от отбора. Възпитаниците на Даниел Пеев имат предпоставките да играят още един финал , този за шампионската титла. Бързо трябва да забравят случилото се и да се настроят за нови битки в Европа и България.

Нефтохимик върви по план. Постига поставените цели , въпреки епизодичните засечки в играта на отбора. Опитните състезатели на Найден Найденов много правилно разчитат моментите от всяка една среща и нейната важност и значение. Могат да послужат за пример на всички млади волейболисти в България.

Най- резултатни състезатели във финалния двубой :

  1. Николай Учиков 21 точки, 13 атака /6 сервис/ 2 блок
  2. Валентин Братоев 18 точки, 14 атака/ 2 сервис/ 2 блок
  3. Илия Петков 11 точки , 5 атака/2 сервис/ 4 блок

+ There are no comments

Add yours