Купа на България полуфинали – мъже

Купа на България полуфинали – мъже


До финала стигат, най- подготвените!

Много емоции, обрати и драматични моменти, белязаха полуфиналните сблъсъци за купата на България.

Първият двубой противопостави отборите на Монтана и Добружда07

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДОБРУДЖА07
МОНТАНА
Score
25 - 20
26 - 24
25 - 23
76 - 67
Statistics
Добруджа07TeamsМонтана
3Serve (ace)4
44%/ 23%Reception (pos% / ex%)47%/24%
59%Attack (pos%)53%
9Block (kill blocks)1
21Erors21
Мартин Мечкаров
19т/17ат/2сер
Best scorerМаксим Сапожков
19т/17ат/2сер

Двата отбора в директните двубой от Суперлигата си размениха по една победа с 3-2 гейма. Очакваше се и този мач, да бъде също така оспорван, да, ама не, Добруджа07 правилно разпознаваше важните моменти, проявяваше търпение, искаше повече победата  и заслужено ще играе на финала.

снимка:национална волейболна лига

Монтана продължи и в този мач с големите амплитуди в играта си, имаше възможност да се върне в мача, но непредизвикани грешки в ключови моменти ги лиши от това. Крайно неубедителни на блокада, отборът приключи мача с реализирана само една блокада.

Акцент за отбелязване от тази среща е играта на Мартин Мечкаров, който приключи срещата с впечатляващи показатели в атака, 18 опита, 17 точки (94% успеваемост).

снимка:национална волейболна лига

 

Втората среща от турнира ще се помни дълго от всички които следят волейбола, поради няколко причини-

Първо сериозен волейбол и много качествени изпълнения от двете страни, второ от неприятния инцидент с треньора на Хебър Драго Иванов, който в края на третия гейм получи епилептичен припадък, което втрещи всички в залата, а и хората пред екраните. За радост след намесата на медицинските екипи, състоянието на специалиста е добро. Волейболистите проявиха професионализъм и съумяха да се върнат в мача, след случилото се.

Финал преди финал, мнозина правеха такива коментари, когато жребия отреди да се срещнат на полуфинал отборите на Нефтохимик и Хебър. Отборите, които още от началото на сезона заявиха амбициите  си за трофейте в родния волейбол.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 18
21 - 25
23 - 25
25 - 23
17 - 19
111 - 110
Statistics
ХебърTeamsНефтохимик
6Serve (ace)6
58%/ 36%Reception (pos% / ex%)54%/40%
53%Attack (pos%)54%
12Block (kill blocks)12
26Erors36
Брадли Гънтър
23т/21ат/2бл
Best scorerМиро Градинаров
20т/19ат/1сер

Началото беше за Хебър, всичко в тяхната игра се получаваше, затрудниха максимално посрещането на Нефтохимик. Волейболистите на Николай Желязков изпитваха трудност при преодоляването на блокадата на противника. Втората част продължи под диктовката на домакините, до момента, когато Желязков не направи промяна в своя състав.

снимка:национална волейболна лига

Джокера, който даде необходимия импулс в играта на Нефтохимик се казваше Миро Градинаров. След втория гейм, играта се изравни започнаха да се нижат сериозни разигравания, където топката дълго не падаше на игрището. Ясно беше, че такъв двубой, не може да се размине без тайбрек. В последната част беше оспорвано до последно, Нефтохимик прояви характер и здрави нерви и ще спори за трофея с Добруджа07.

снимка:национална волейболна лига

 

 

+ There are no comments

Add yours