Купа на България 2019

Купа на България 2019


Както в повечето страни със силно първенство и в България през последните година-две, купата на страната се провежда по средата на сезона. Очакванията  за сериозни битки и високо ниво на волейбол се оправдаха. Пазарджик бе любезен домакин на надпреварата. До финала достигнаха  отборите на Хебър и Нефтохимик.  Както се очакваше Нефтохимик не изневери на себе си. Много активни на трансферният пазар с една единствена цел отново да триумфират. Пазаруват на килограм без ограничение. От своя страна домакините на турнира , заявиха претенции за добри резултати още в самото начало на сезона. Със солидна  организация и оптимална селекция, Хебър започна да пише нова клубна история.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
27 - 25
18 - 25
23 - 25
25 - 22
15 - 7
108 - 104

Историческа купа за Хебър!

В драматичен и крайно интересен двубой, Хебър за първи път в своята история спечели купата на България. Зала „Васил Левски“ се оказа тясна за желаещите да присъстват на този мач.

Акценти за отбелязване:

Волейбол на високо ниво предложен от формации с различна философия за играта. От едната страна разчитащи на отборния дух, от другата страна звездна селекция с големи индивидуалности притежаващи  много опит. В спорта все още има някои закономерности които не трябва да се пренебрегват, ако искаш да разчиташ на успех. Здрава среда и качествен тренировъчен процес.Именно тези два компонента се оказаха решаващи за крайния изход на този двубой. Привличането и освобождаването на състезатели по време на сезона не винаги минава гладко и без проблемно.

снимки:start-photo.bg

Един от големите проблеми на Нефтохимик е точно в това текучество на състезатели. Ново привлечените състезатели не успяха да дадат най доброто на което са способни за краткото време което имаха за адаптация. В хода на шампионата може би ще виждаме Нефтохимик с друго лице , но в тази среща, въпреки , че имаха възможност и този път да излъжат противника,не успяха.  Хебър разполагаше с много дълга скамейка , където всеки един състезател допринесе за крайният успех. Всички изпитаха върховни емоции от постигнатия успех, но при Александър Симеонов бяха в двоен размер. Буквално дни преди началото на купата, той бе освободен от отбора на Нефтохимик.  Хебър му подаде ръка, получи възможност да играе във финала и се възползва по най добрия начин. Отборът от Пазарджик разполага с най- добрия начален удар в супер лигата. Демонстрираха го във всички изиграни мачове до момента.Силният сервис  улеснява организирането на блокадата и трупането на брейк точки. Именно с  този стил на игра Хебър се върна в мача след като губеше в резултата с 1-2 гейма.Иван Станев умело организираше атаката на своите нападатели и те реализираха точка след точка срещу рехавата блокада на Нефтохимик. Подкрепяни от пълната зала волейболистите на Атанас Петров записаха златна страница в историята на клуба, печелейки първи трофей. Едва втори сезон в супер лигата и триумфират с купата на България. Апетитът идва с яденето, лесно се постига успех , трудно се задържа.

Нивото което зададоха отборите взели участие в турнира за купата , е добра предпоставка за оспорвана и непредвидима втора част от редовния сезон.

+ There are no comments

Add yours