Купа на България Ефбет епизод 2


Втори ден от турнирната фаза за купата на България Ефбет. След изиграните мачове се очертаха фаворитите, които ще продължат спора за трофея.

Марек –Арда 3-0 в отделните части (25-19/25-20/25-21).

За този турнир Марек  привлече състезатели които са израснали в клуба, и след това поели пътя си на развитие в чужбина.Само ден след като спечели шампионската титла на Турция с Халкбанк, звездата на националния отбор Цветан Соколов направи показно с родния си клуб ,защо е един от най добрите волейболисти в европейски и световен мащаб.Подкрепян от Тодор Вълчев и Златан Йорданов и останалите момчета от отбора ,Соколов поведе отбора уверено към финала за купа Ефбет.  Марек контролираше мача през цялото време играеше с предимство в резултата.Една от причините за победата на Марек е разликата от представянето на двамата диагонали в този мач, Соколов е най резултатния състезател в този мач реализирал 17 точки ,за разлика на Байрев който завърши със скромните 6 точки.Друго предимство за Марек е при атака след защита 47% за Марек срещу 29% за Арда.Домакините бяха и в по добро физическо състояние, явно двата последователни мача които трябваше да изиграят волейболистите на Арда им дойдоха в повече, личеше умора в техните състезатели.За Арда с този мач приключи спортно състезателната година, която от клуба могат да я отчетат като много успешна ,играха полуфинал стигнаха до финалната фаза на купата, спокойно могат да откриват сезона в плажния волейбол където голяма част от отбора са специалисти на пясъка. За Марек борбата продължава ,остава още един мач от груповата фаза за определяне на място за полуфиналите срещу другия претендент за трофея Монтана.

Добруджа 07 –Миньор 3-0 в отделните части (25-17/25-20/25-21).

След загубата в първия ден от този турнир срещу Нефтохимик ,добричките волейболисти излязоха концентрирани и мобилизирани за този мач където срещнаха изпадналия от супер лигата отбор на Миньор. Явно и привличането на Тодор Скримов и Жани Желязков не помогна на перничани да спечелят поне гейм срещу шампиона на България. Оставащия мач между Нефтохимик и Миньор едва ли ще промени класирането в тази група , за полуфиналите по всяка вероятност ще продължат новите шампиони Добруджа 07 и домакините на турнира Нефтохимик.

+ There are no comments

Add yours