Купа на България Ефбет епизод 3


Груповата фаза приключи, знае се кои отбори  излизат във ваканция, и кои продължават битката за трофея.

Арда и Миньор изиграха последните си мачове за тази спортно-състезателна година, и ако за първите сезона беше повече от успешен, то за вторите нещата не стоят така. За цял сезон записаха само една победа, стигнаха до финалната фаза за купата благодарение на лек и благоприятен жребии. Изкараха късмет, отново ще играят в супер лигата поради причината, че федерацията реши да увеличи броя на отборите за следващия сезон от 10 на 12. Ако искат да променят ситуацията в която се намират(в ролята на боксова круша) трябва да направят задълбочен анализ на изминалия сезон  и да предприемат действия за промяна.

 

Марек –Монтана 0-3   в  отделните части (17-25/23-25/16-25)

С тази категорична победа като резултат и като игра,  отбора на Монтана си извоюва първото място в групата,  и възможността да срещне втория в другата група играна в Бургас където за финала продължиха отборите на Нефтохимик  и Добруджа 07. Въпреки чистия резултат от 3-0 в този мач имаше много волейбол  който  рядко се наблюдава в нашето първенство,  това определено се дължи на желанието за доказване,  и на  професионалното отношение на ново привлечените състезатели в отборите. Монтана отново демонстрира дългата си резервна скамейка,  в този мач като основен диагонал се появи Минчо Минчев на мястото на Коце Стойков,  двама равностойни диагонали които получат ли възможност за изява дава всичко от себе си. Марек изпитваше проблеми при посрещането на началния удар ,  също така имаха проблеми с организацията на игра и двамата разпределители нямаха добър синхрон с новите състезатели и за по лесно подаваха много не прецизни топки към Соколов който в този мач имаше проблеми с организираната и висока блокада на Монтана, от 24 опита за атака има реализирани  само 8 точки , твърде малко за играч от неговата класа. Много проблеми в посрещане на началния удар и неубедителната атака са причината за загубата в този мач. Монтана имаха предимство в атака при позитивно посрещане 55% срещу 40% за Марек  и  в атака след защита 54% срещу 24% ,  трябва да се отбележи добрата игра на блокада за отбора на Монтана и най вече на Богданов  реализирал 6 точкови блокади. Голямата разлика в този мач  дойде от играта на разпределители на двата отбора,  Агонцев умело използваше новите попълнения Алексиев и Тодоров личеше си  синхрона  между тях от работата им в националния отбор,  за разлика от разпределители на Марек които имаха колебливи действия най вече с новите играчи в отбора. Въпреки загубата Марек пътува за Бургас където на полуфинал ще срещне победителя от другата група Нефтохимик.  Монтана уверено крачи към поредния  финал.

Нефтохимик –Миньор 3-0 в отделните части( 26-24/25-17/25-6!!!)

В този мач интрига е имало само в първия гейм където домакините го печелят на две точки разлика 26-24. След това ясно се вижда от резултата, че нивото между  двата отбора е твърде високо . В последния гейм миньорци са направили само (6) точки . Този мач е използван от Нефтохимик по скоро като спаринг,  от една страна  е дадена възможност на отделни състезатели да съберат сили преди полуфиналите от друга тези които са играли по малко да понатрупат игрова практика. С две чисти  победи домакините от Бургас  дават сериозна заявка за спечелване на купата. Предстоят много интересни и вълнуващи двубой.

+ There are no comments

Add yours