Купа на Италия – финали

Купа на Италия – финали


В Болоня през изминалия уикенд се проведе Финалната четворка за Купата на Италия.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

Едно събитие, на което се отделя голямо внимание в страната и чужбина. Този път фенове нямаше как да присъстват, но от италианската Лига се бяха постарали да подсигурят екрани с привържениците на отборите, по подобие провеждането на  срещите в НБА в условие на пандемия, които показват в реално време техните емоции от домовете им.

В съботния следобед, в първия полуфинал се срещнаха тимове на Лубе и Модена и очаквано срещата бе с предизвестен победител-

BOLOGNA(ITALIA)
3-0
LUBE
LEO SHOES
Score
27 - 25
25 - 22
25 - 21
77 - 68

Модена имаха шанс само в първия гейм, но след това класата на Лубе надделя.

VOLLEY PALLAVOLO. Del Monte Coppa Italia Superlega 2021.
Cucine Lube Civitanova – Leo Shoes Modena.

BOLOGNA(ITALIA)
3-0
SIR SAFTY
ITAS
Score
25 - 19
25 - 14
25 - 17
75 - 50

В другия мач от деня, Перуджа – Тренто, се стигна до развой, който едва ли и самите състезатели на Витал Хейнен са очаквали да се получи – не просто 3:0, ами дошло при категоричен начин и с разлика в геймовете и оставяйки Тренто на по едва 19, 14 и 17 точки в геймовете. Звучен шамар за тима на Анджело Лоренцети, като трентинци имат добре балансиран тим, от качествени изпълнители, но тук бяха просто спаринг партньор и намаше сила, която да спре Феномена – Вилфредо Леон, който отбеляза 27 точки, 8 аса (!), а и бе най-добър за тима си и на елемента блокада с 4. Така той бе първи по точки, асове и блокади за отбора си!

VOLLEY PALLAVOLO. Del Monte Coppa Italia Superlega 2021.
Sir Safety Perugia – Itas trentino.

Така в неделя, за трета поредна година спорът за Купата, щеше да се реши между Лубе и Перуджа. Отново финал доминиран от кубинските суперзвезди Симон, Леон, Хуанторена и Леал, а този път и от поредния млад  талант от Острова – Марлон Янт.

BOLOGNA(ITALIA)
3-1
LUBE
SIR SAFETY
Score
25 - 17
18 - 25
25 - 17
25 - 17
93 - 76

Спектакълът, който всички фенове очаквахме, уви, не се получи.

Перуджа през този сезон са зависими изцяло от Вилфредо Леон и ако срещу други отбори, той успява да компенсира липсата през цялата кампания на Александър Атанасиевич, както и на друг играч, който да има дори близък до неговия принос в атака, то срещу отлично организиран, сплотени тим, който е граден с години, какъвто е Лубе, то само един играч, би бил и Леон, не можеше да спре другите трима кубинци.

VOLLEY PALLAVOLO. Finale Del Monte Coppa Italia Superlega 2021.
Lube Civitanova – Sir Safety Perugia

Леон направи своето дежурно минаване на кота 20 точки в пореден мач – 21 този път, като бе използван и в някой ротации в задно поле и като диагонал, използвайки мощната му атака, но това бе неутрализирано от блокадата на Чивитанова, като Робертланди Симон направи цели 8 блокади и завърши с общо 17 точки, а разликата в геймовете бе показателна (25:17, 18:25, 25:17, 25:17)

VOLLEY PALLAVOLO. Finale Del Monte Coppa Italia Superlega 2021.
Lube Civitanova – Sir Safety Perugia

Като цяло това бе един по-особен уикенд, не само заради липсата на публика, но и заради тези разлики в геймовете, но все пак най-заслуженият отбор, взе Купата и това е тимът на Лубе, който е с втора поредна и общо седма в тяхната история.

Радостно е, че имаше голям интерес сред феновете у нас и те успяха да изгледат срещите чрез CubanSp1ke – една страница, която всеки в България, дали директно или индиректно знае покрай мен и групата Фенове на италианското волейболно първенство.

VOLLEY PALLAVOLO. Finale Del Monte Coppa Italia Superlega 2021.
Lube Civitanova – Sir Safety Perugia

Остават още два състезателни кръга в шампионата , които ще се играят през тази седмица, а след това започва новият (и доста странен) формат на плейофите, които включват предварителен минитурнир, както и отделна  битка за титлата, така и такава за място в европейските клубни турнири.

+ There are no comments

Add yours