Да спечелиш трябва да оставиш душата си

Да спечелиш трябва да оставиш душата си


“Да спечелиш,  трябва да оставиш  душата си”

 

Наскоро видях някои цитати, приписвани на руския велик треньор, Вячеслав Платонов. Тук има нещо за всеки.

 

“Работейки в екип опитайте се да станете приятел и ментор на играчите. Единственият начин да имате приятели и сродни души  е да бъдете приятел на  самият себе си. ”

 

“Формулата на победата = 99% пот + 1% вдъхновение.”

 

“Победата идва, когато и дойде времето . Често по-късно, отколкото желаете. Търпението е основно качество на професията на треньора. ”

 

“Има много хора, които могат да тренират добре. Има само няколко, които могат да създават и създават екипи. Това са най-високото ниво на опит в треньорството. ”

 

“Често можете да чуете от треньора” Те (играчите) загубиха, защото не правеха каквото им казах. “Това не е Ок! Никога не се възнаграждавайте за нещо извън вашия контрол. Никога не говорете за отбора като “те” – винаги само “ние”. ”

 

“Спечелихме”, “загубихме”. Опитайте се да поемете голяма част от вината върху себе си. Това не означава, че не можете да критикувате отделните играчи, а екипът, публично – изключително рядко. ”

 

“Играчите, които вкарват ум и сила в играта, не са достатъчни за победа. Необходимо е да се остави и душата. Екип, който вкарва в играта цялата си сила, ум и душа, не може да напусне игрището победен.

 

– Вие, треньорът, влизате в нов отбор. Никога не започвайте работа, като изхвърляте всичко старо, дори ако сте принудени да го разчупите. Тези, които не си спомнят миналото, нямат бъдеще. ”

 

“Не се страхувайте да се учите от играчите. Особено нови техники. “Звездите” стават “звезди”, защото правят много неща, които не са стандартни, и не са прочетени от книга. ”

Mark Lebedew  https://marklebedew.com/2011/05/13/to-win-you-need-to-put-in-your-soul/

+ There are no comments

Add yours