Дария Иванова: Готови сме да се борим за титлата.

Дария Иванова: Готови сме да се борим за титлата.


Женският тим на ЦСКА стартира новия сезон в Демакс Лига в петък, 28 октомври. „Червените“, водени от Юлия Иванова и Тони Зетова, ще се изправят в първия си мач срещу ДКС Варна. Срещата е от 16:00 часа в зала „Васил Симов“. През миналия сезон нашите волейболистки достигнаха до финала на първенството, като амбициите за предстоящата кампания са още по-високи. Ето какво каза преди старта на първенството 19-годишната посрещачка Дария Иванова.

 

Дария, здравей. Непосредствено преди старта на новия сезон, какво е настроението у теб и в отбора?

– Очаквам да започнем много силно първенството и да победим ДКС Варна в първия ни мач. Обстановката в отбора е много добра, спокойна, имаме нови момичета и вярвам, че ще се представим още по-добре, спрямо изминалия сезон. Смятам, че надградихме и след финала през миналата година, ще опитаме да направим следващата стъпка. Вярвам, че сме готови за това. Честно казано, силите ще бъдат доста изравнени. Повечето отбори успяха да направят силни селекции, изградиха се състави с 3-4 по-опитни момичета и около тях такива, които да се обиграват и да разгърнат потенциала си. Ние сами вдигнахме летвата миналата година и нямаме желание да я сваляме. Вярвам, че имаме сили да победим Марица тази година и да спрем тяхната серия.

foto:nvl

 

Натрупаният опит и у теб, както и у другите по-млади момичета в отбора, дава и по-голямо самочувствие, така ли е?

– Безспорно. Игровият опит, който натрупахме по-младите състезателки, е безценен. Той ни дава спокойствие и самочувствие. Важното е да не се поддаваме на напрежението и смятам, че през миналия сезон преживяхме грешките на растежа. На нашата възраст често се случва, но след три години при жените съм сигурна, че те ще бъдат сведени до минимум и това ще ни помогне още повече в борбата за титлата.

foto:nvl

Чувстваш ли се вече в ролята на опитен състезател, макар и на тази крехка възраст?

– Да, честно казано, има нещо такова. Но и аз допускам грешки, надявам се да са по-малко. Смятам, че ще мога да помогна и на по-младите от мен, да извървят своя път и да са по-спокойни на полето. Те могат да се допитват до мен, аз от своя страна вземам най-ценните и точни съвети от треньорките ни, на които вярвам безрезервно.

foto:nvl start-photo.bg

 

Какви са очакванията и на твоя баща, Николай Иванов, към предстоящия сезон и как прие той представянето ви през изминалата кампания?

– За финала през пролетта той ми каза, че сме изпълнили целта си. За ЦСКА това бе стъпка напред, но сега амбицията ни е да детронираме Марица. Той вярва, че можем да го направим, но за целта трябва да сме спокойни и да удържим на напрежението. В Пловдив се играе много тежко, както заради публиката, така и заради тяхната зала и обстановката там. Трябва да преодолеем нашата несигурност, за да успеем.

Очаква се по-сериозно подмладяване и в националния отбор. Виждаш ли твоето място там при жените?

– Надявам се, че да. Ще се постарая да подобря играта си през сезона и дано да ме повикат в разширения състав. Това е една от големите цели, които си поставям. Заедно със спечелването на титлата, разбира се.

https://cskavolley.com/dariya-ivanova-gotovi-sme-da-se-borim-za-titlata/?fbclid=IwAR2JLn1lmb0YTxmNR2P5JS6duSuaymMGH7qmUxmfMhH_nez28QnfOpaIOzo

+ There are no comments

Add yours