Димитър Димитров: Има още какво да подобряваме в играта си.

Димитър Димитров: Има още какво да подобряваме в играта си.


Димитър Димитров се завърна в ЦСКА, след като изкара една година в италианския елитен Равена. Диагоналът, с поразяваща лява ръка, се превърна във водещ реализатор на клуба от началото на този сезон. 21-годишният юноша на „армейците“ говори пред клубния сайт на ЦСКА за началото на efbet Супер Волей, амбициите си с клуба, престоя в Италия, както и за националния отбор на България.

 

Митко, силен старт на сезона за теб и отбора. Как се чувстваш отново в ЦСКА?

– Чувствам се добре. Смятам, че все още никой не е на максимума от възможностите си. Тепърва се сработваме и има доста неща, които трябва да се изчистят. Най-важното е, че взехме тези три чисти победи, но със сигурност има какво още да покажем и да подобрим. На практика ЦСКА гради нов отбор, има състезатели, с които не съм играл преди това и се нагаждаме с течение на времето. Не подценяваме нито един противник, показваме респект, но от наша страна имаме желание за победа и добро настроение, което води и до успехите до момента.

October 31, 2022, София: Efbet супер волей: ЦСКА – Пирин Разлог в зала Васил Симов, Monday
(Photo by НВЛ/Стартфото NVL/startphoto.bg 2022)

 

Програмата също може би позволи този по-плавен преход?

– Всеки един отбор е силен, разполага с добри волейболисти и е въпрос и на моментна ситуация. Така се получи, че взехме тези три чисти победи, но в нито един момент не е имало леки мачове. Отстрани може и да е изглеждало лесно, печелейки с 3:0 геймове, но на полето не беше така и не си правим илюзии, че печелим с лекота. Важното е, че успяхме да извлечем максимума в дадените ситуации. Това говори добре и за нашия потенциал, защото съм убеден, че има накъде да надграждаме. Надявам се да играем тепърва по-силно и съм сигурен, че ще го направим. Засега сплавта между млади и опитни се получава добре.

Какво е усещането да си отново в ЦСКА след тази една година в Италия?

– Чувствам се добре, наистина. Още имам нужда да се сработя с останалите момчета, но сезонът тепърва започва. Ако сме здрави и нямаме сериозни кадрови проблеми, можем да направим силен сезон.

October 31, 2022, София: Efbet супер волей: ЦСКА – Пирин Разлог в зала Васил Симов, Monday
(Photo by НВЛ/Стартфото NVL/startphoto.bg 2022)

Колко полезен бе изминалият сезон в Равена?

– Със сигурност това бе огромен плюс за мен. Бях част от световния волейбол, научих много неща, играх срещу някои от най-големите имена. Италия е меката на волейбола. Хора, които съм гледал преди това по телевизията, се изправиха срещу мен от другата страна на мрежата. За мен това бе много добро изживяване и голямо училище. Надявам се видяното и попито от мен там, да го покажа сега в ЦСКА, а и след това в чужбина. Разбира се, амбицията ми е отново да играя на най-високо ниво, като това ще се случи, но сега съм концентриран върху този сезон и представянето ни в България.

Претърпя в началото на година неприятен инцидент. Надявам се, че всичко е наред и не е имало последствия от тази катастрофа?

– Да, изкарах голям късмет, малкият дявол, както се казва. Разминах се само с уплаха. Благодарен съм на късмета си и се радвам, че мога да правя това, което обичам – да играя волейбол.

October 31, 2022, София: Efbet супер волей: ЦСКА – Пирин Разлог в зала Васил Симов, Monday
(Photo by НВЛ/Стартфото NVL/startphoto.bg 2022)

Съотборниците ти от Равена излязоха с твоя екип на следващия си мач, за да те подкрепят…

– Беше наистина много емоционален момент за мен. Повлия ми много тази тяхна подкрепа. Бяхме наистина сплотен отбор и беше приятно изживяване.

Връщам те обратно към efbet Супер Волей. Предстои мач с Берое, какво очакваш от него?

– Досега не съм играл в Стара Загора. Другите момчета казват, че там се играе силно, а и Берое го потвърди с победата си над Нефтохимик. Играят силно пред своя публика, хвърлят се за победа, но ние ще отидем там, за да покажем най-доброто от себе си и се надявам, че ще си свършим работата по най-качествения начин. При всички положения ще бъде тежко.

October 31, 2022, София: Efbet супер волей: ЦСКА – Пирин Разлог в зала Васил Симов, Monday
(Photo by НВЛ/Стартфото NVL/startphoto.bg 2022)

Смяташ ли, че с един силен сезон ще се върнеш обратно и в селекцията на националния отбор?

– Да, за това работя. Надявам се да имам реален шанс да пробия в националния отбор и да покажа и там на какво съм способен. Има време обаче, преди това гледам към това да постигнем успехи с ЦСКА. Ние винаги си поставяме високи цели и ако подобрим играта си, можем да се представим на висота тази година.

https://cskavolley.com/dimitar-dimitrov-ima-osthe-mnogo-kakvo-da-podobryavame-v-igrata-si/?fbclid=IwAR0FgbNRXgPjGKwuYibAwXqgU0uWN1UEtYvMx06sLB09pLJeJtiFvTU6geY

+ There are no comments

Add yours