Динамично с много неизвестни!

Динамично с много неизвестни!


Трябва ли да се отложат всички първенства в България?

Време, на сериозни предизвикателства и вземане на адекватни решения!

В цяла Европа, ситуация е меко казано критична. Не остана място, където да се тренира и играе, с изключение на Русия. Много интересен случай, Китай  граничи с Русия, а там няма COVID-19, а се появи в Италия и причини маса щети.

Та, на въпроса, трябва ли да се продължи  сезона?

Много неизвестни, които търсят своите отговори.

До края на месец март има забрана да се играе и тренира, три седмици в разгара на сезона без тренировки и мачове, ще върнат спортистите в изходно положение. Индивидуалната работа, е едно, отборната, съвсем друго.

Какво е положението до момента?

При мъжете, остават два кръга от редовния сезон. Ситуацията относно класирането е ясна, малко вероятно е да има разместване в подреждането и при изиграването на тези два мача, които остават преди плейофите. Нефтохимик печели редовният сезон. Ако се вземе решение да се  прекрати шампионата, големият губещ ще бъде отбора на Хебър. Хвърлиха сериозни средства в селекция, с която да атакуват титлата. Няколкото грешни стъпки, костваха първото място в редовния сезон. Хебър има сериозен потенциал  в серия от мачове, но ако се прекрати шампионата няма да имат тази възможност. Останалите отбори, на всеки според показаното до момента.

Във вторият ешелон на родния волейбол е малко по- сложничко, няколко са отборите, които имат претенции и амбиции да участват в Суперлигата. Как ще се развият нещата там е въпрос  с повишена трудност. Защото там, най-интересните и важни мачове, все още не са изиграни.

При жените, всичко е ясно.  Марица и  останалите.

И без това уплътняват календара с допълнителни турнири с протоколни мачове, които се играят пред празни трибуни. Прекратяването ще спести много разходи на малкото отбори, които се подвизават в така нареченото женско първенство.

Принудителната ваканция ще се отрази на спортната форма на всички. Ако при професионалистите, липсата на практика може да се компенсира с опит и добра кондиция, то при подрастващите досега до топката е от изключително важно значение. Когато се изграждат качества и се усъвършенства техниката, всеки ден практика е от значение.

Новото ръководство на федерцията е изправено пред труден избор.

Как трябва да се вземе това решение?

Трябва ли да се търси мнението на всички клубове участващи в различните първенства, или не?

Въпроси, чакащи своите отговири.

Едно е сигурно на 100% , здравето на всички- състезатели, треньори, ръководители и зрители е най- важно. Предизвикателството е сериозно, и всички заедно трябва да преминем през него.

И накрая една мисъл на американският генерал Джон Абрамс:

„Ако хората, които вземат решенията, са същите хора, които понасят и последиците от тях, може би решенията им щяха да са по-добри“

 

 

+ There are no comments

Add yours