Динамо Москва на Цецо Соколов триумфира с шампионската титла на Русия!

Динамо Москва на Цецо Соколов триумфира с шампионската титла на Русия!


В епичен мач, Динамо Москва успя да дублира титлата от миналата година.  На финала Динамо успя да се наложи над Локомотив Новосибирск на Пламен Константинов.

КАЗАН(РУСИЯ)
3-2
ДИНАМО
ЛОКОМОТИВ
Score
26 - 24
23 - 25
25 - 20
20 - 25
15 - 9
109 - 103
Statistics
Teams
7Serve (ace)10
41% pos/8%perf.Reception 30% pos/9perf
58%Attack 49%
5Block (kill blocks)9
33Erors42
Ярослав Подлесних
19т/15ат/4сер
Best scorerДражен Лубурич
26т/19ат/2бл/5сер

foto:volley.ru

С максимален риск на сервис започнаха срещата и двата отбора, без грам колебание. На моменти беше скучно за гледане, след като всеки втори сервис беше грешка. За голямо съжаление на Локомитив, рискът при тях не се оправда, 33 грешки за целия мач с реализирани 10 точки. В този компонент от играта Динамо прояви търпение, което в крайна сметка се отплати, най-вече в последната пета част. Цветан Соколов изигра мача по перфектен начин, повишавайки своята ефективност с напредване на срещата.

foto:volley.ru

Динамо успя да спечели за втори пореден път шампионската титла на Русия.

Цветан Соколов попадна в идеалния отбор на шампионата.

foto:volley.ru

Пламен Константинов, старши треньор на Локомотив:

foto:volley.ru

Трудно е да загубиш финала. Но момчетата се бориха, дадоха всичко каквото можаха. Мисля, че възрастта в края на четвъртата и петата част оказа своя  ефект. Нашите крайни нападатели са по-възрастни и по-уморени от крайните нападатели  на Динамо. Това се отрази на ефективността в атака и на сервис. Играем целия турнир с двама крайни нападатели, натрупа се повече умора. Тяхното отиграване  беше свежо в края. Трябваше да хвърлим играта в другата посока, но не винаги го правехме. Благодарение на това Динамо успя в крайна сметка да спечели.

foto:volley.ru

Цветан Соколов, диагонал Динамо:

– Много съм щастлив! Повторихме миналогодишния си успех. Беше много труден сезон, много лоши мачове, лоши ситуации. Но най-важното е, че успяхме да победим. Локомотив много рискува при сервис днес, направи толкова много асове, затрудни посрещането. Издържахме, издържахме и нашият момент дойде. Ние сме отбор, едно голямо семейство, което винаги стои заедно!

+ There are no comments

Add yours