Джанлоренцо Бленджини: Да откажеш националния отбор, е неприемливо.

Джанлоренцо Бленджини: Да откажеш националния отбор, е неприемливо.


Търсим състезатели, които не е толкова важно дали са добри технически или не, а да бъдат отговорни и най-важното отдадени на каузата национален отбор –  Лоренцо Бленджини

 

„Бях изненадан, че, когато започнахме да правим списъка за Лигата на нациите, има такива, които нямат желание да играят в националния отбор. И не става въпрос за такива, които са в края на кариерата си. Разбирам тези, които са на 34-35 години и не гледат толкова напред. Визирам хора, които са в най-добра възраст и имат хоризонт за такъв цикъл. За мен това е неприемливо. Не го разбирам! Отклоняват покана, че може би следващата година ще се включат. Аз съм категоричен, че имам нужда от хора, които са отдадени изцяло. Трябва да влезем в огъня и вярваме, че целта е постижима. Ще работя само с такива хора. Търсим състезатели, които не е важно дали са добри технически или не, а да бъдат отговорни. Да носят с чест и гордост знамето на България. Да мислят като българи! Като щаб ще се опитаме да променим манталитета на състезателите.

 

Чака ме много работа, но не само мен! Аз съм само част от пъзела. Искам да виждам играчи, които да питат какво се иска от тях и веднага да го правят. Не искам някой да идва при мен с уговорки и преговори в кой турнир ще играе и в кой не.

Резултатите от последните години поставят отбора в не толкова добра ситуация като ранкинг. Искам да го променим. Не мога да обещая, че ще класирам отбора за Олимпиадата, а че дам всичко от себе си, за да се случи. Оставил съм си място за една татуировка с логото на игрите в Лос Анджелис.

 

Постигането на основната цел не става сама по себе си. Тя е низ от други. Непосредствените ни цели в Лигата на нациите е да изградим балансиран и конкурентноспособен тим. Някои отказаха да играят, някои приключиха кариерите си. Има и проблеми с контузени. Александър Николов отпада от Лигата на нациите, защото ще се оперира. В турнира ще срещнем топ отбори, които са се класирали за Париж 2024. А и такива, които искат да го направят. Втората фаза от работата ни през лятото е да създадем тренировки и контроли, които да градят отбора.Тези, които отказаха да дойдат, са преценили, че не могат да са отдадени. Затова не са важни имената им. Концентриран съм върху това, което имаме.”

 

+ There are no comments

Add yours