Добър жребий за националния отбор за мъже до 17 години за Евроволей 23

Добър жребий за националния отбор за мъже до 17 години за Евроволей 23


Българският национален отбор за мъже под 17 години научи съперниците си за Европейското първенство, което ще се проведе между 19 и 30 юли в Подгорица.

Жребият, който бе изтеглен в “Дома на европейския волейбол” в Люксембург, се оказа благосклонен за родните национали. България попадна в Първа група, заедно с отборите на Черна гора, Турция, Словения, Белгия, Австрия, Естония и Гърция.

 

Първи поставен в потока бе домакинът Черна гора, а веднага след него бе изтеглен и нашият отбор, воден от Десислава Величкова. 14 отбора, с изключение на домакина Черна гора и най-високопоставения според ранглистата – Полша, бяха разделени в 7 урни по два тима, според последното европейско класиране в тази възрастова група.

 

 

1200x628px Величкова

Сред съперниците ни е Словения, която стана шампион на последния еврошампионат. В същото време избегнахне сили като Полша, Франция (шампион за 2019) и Италия (шампион за 2017).

 

На Европейско първенство слаби отбори няма и това е дългогодишна традиция – коментира Десислава Величкова, треньор на тима ни. – От съперниците най-добре познаваме Турция и Гърция. Знам, че ни чака тежко първенство. Надявам се момчетата да са здрави и да тренират по същия начин. Искам да са спокойни и да вярват в себе си. Сигурна съм, че ще се представим по най-добрия начин. Трябва да запазим традициите на предишни национални отбори.”

Във Втора група са следните отбори: Полша, Италия, Чехия, Франция, Сърбия, Англия, Нидерландия, Испания.

Според регламента в двете групи отборите ще се изправят “всеки срещу всеки” по кръгова система. Заелите първите две места след изигравенота на 7 мача се класират за следващата фаза – на кръстосани полуфинали и директни битки за медали.

 

 

EuroVolleyU17M-1

Черна гора ще е домакин на историческия шампионат, като за първи път броят на участниците във финалите ще е 16, разделен на две групи по 8. Решението на Административния съвет на CEV за увеличение на отборите е с цел да предостави на повече младежи шанс да се състезават на най-високо ниво в съответната възрастова група.

Балканската страна ще бъде домакин на континентален шампионат за възрастови групи и за трети път за по-малко от две години.

Българският тим за мъже под 17 години се класира за Евроволей 2023, след като спечели първата квалификационна фаза, която се в София през януари. Тогава волейболистите играха под ръководството на Андреа Буратини и взеха трите си срещи, без да загубят гейм.

https://bvf.bg/news/item/7980-dobar-zhrebii-za-natzionalniya-otbor-za-mazhe-pod-17-godini-za-evrovolei-2023.html?fbclid=IwAR3F7TJMDG-3HkWvKpr6tOVqs-iU-hhLc5F32UWbC1q1JruRN7lwNIhGniY

Categories

+ There are no comments

Add yours