Добро начало на годината


Силно начало за българският волейбол през новата година на клубно и национално ниво.

Две седмици наситени с волейбол и най вече успешен.

183137_KBA_7540снимка: cev.lu

Националните гарнитури до 18 години при момичетата и до 19 години при момчетата  премериха сили със  силни противници и с доброто си представяне спечелиха директни  квоти за европейското първенство. В по горната възраст при младежите ,момчетата на Николай Желязков също спечелиха квалификационния турнир което им дава права да участват на още една квалификация за световно първенство, момичетата на Димо Тонев също ще имат такава възможност след като останаха втори отбор в своята група. С две думи младата смяна се развива и побеждава въпреки средата в която е поставена с условията за работа и възстановяване .

204107_KBA_8607снимка:cev.lu

На клубно ниво ЦСКА и Левски се завърнаха подобаващо на европейска сцена ,участвайки във втория по сила турнир на CEV ,армейците победиха швейцарския Армисвил  с 3- 1 гейма пред близо 5.000 зрители в арена Армеец. Левски се справи категорично с холандския Грьонинген с резултат 3-0. И двата отбора показаха добра игра ,но имайки предвид регламента на турнира, вторите мачове нашите отбори ще трябва да играят като гости и евентуален златен гейм ако се стигне до него може да се окаже трудно препятствие ,защото трябва да се отбележи ,че и двата отбора, и холандци и швейцарци разполагат с добри волейболисти на средно европейско ниво и ще гледат да се възползват максимално от домакинството което ще имат. Предстои тежко изпитание и за двата отбора.

883520170111230756снимка:cev.lu

В края на седмицата волейбол имаше и в НСА ,но не на игрището а в учебната зала където се проведе семинар на тема „Техническа и физическа подготовка с подрастващи волейболисти“ ,лектори бяха проф. Даниела Дашева, доц . Юлиан Карабиберов, доц, Мартин  Еремиев , Владимир Николов. Семинара предизвика интерес, присъстваха много   специалисти и треньори от различни отбори от София и страната работещи с подрастващи състезатели ,разискваха се и теми свързани със изграждането на единна система за подготовка на млади волейболисти и волейболистки. Определено треньорската общност има нужда и необходимост от провеждане  по често на такива срещи семинари на които да се разискват въпроси които да подобрят системата и методиката и с обща убеденост да се върви напред . Надявам се по късно със съдействието на лекторите да публикувам лекциите от семинара на сайта за да стигнат достояние до по- голям брой хора.

Годината започва обещаващо ,очаква ни интересно и наситено лято с много мачове на всички национални гарнитури.

+ There are no comments

Add yours