Добро начало за България

Добро начало за България


България- Сърбия 3-2 в отделните части

(22-25/17-25/25-21/25-21/15-9)

На  световна  квалификация в сръбския град Врънячка баня, България записа престижна победа срещу домакините от Сърбия.  Мачът започна колебливо за българките ,които допускаха много непредизвикани грешки на основните елементи.

190428_d (6)снимка cev.lu

Въпреки загубените първи два гейма от мача ,българските волейболистки не се предадоха и в хода на мача успяха да променят ритъма на игра които да ги изведе до крайната победа. Минимално превъзходство за България на отделните компоненти от играта ,атака след позитивно посрещане 41% срещу 34% за Сърбия, при негативно посрещане отново леко предимство за нашите момичета 34% срещу 30% за сръбкините. За пет гейма са допуснали 13грешки на начален удар като имат постигнати 12 директни точки. Именно началния удар беше в основата  за промяната на резултата в наша полза. Друго за отбелязване от чисто техническо естество е ,че въпреки победата българките са допуснали повече грешки от противника  39 срещу 32 за Сърбия.

193835_d (11)снимка cev.lu

Основното предимство на българските волейболистки беше, че въпреки трудностите на моменти които изпитваха, не се предадоха бориха се до последно  и в крайна сметка се поздравиха с победа.

Следващия мач на българските волейболистки е срещу отбора на Италия.

Останали резултати от първия ден на световната квалификация:

Италия -Полша 3-0

Турция – Хърватска 3-0

 

+ There are no comments

Add yours