Драма в Арена Армеец!

Драма в Арена Армеец!


България загуби спечелен мач,  след като водеше в тайбрека срещу Сърбия, първо с 10-5, след това с 14-12 точки.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
БЪЛГАРИЯ
СЪРБИЯ
Score
17 - 25
25 - 23
25 - 23
21 - 25
14 - 16
102 - 112
ЦСКААТАКА СЛЕД ПОСРЕЩАНЕНефтохимик
АТАКА СЛЕД ПОЗИТИВНО ПОСРЕЩАНЕ +#
Греш.3Блок.1Проц.48%Тот.27Тот.33Проц.52%Блок.4Греш.1
АТАКА СЛЕД НЕГАТИВНО ПОСРЕЩАНЕ - !
Греш.1Блок.4Проц.35%Тот.20Тот.20Проц.40%Блок.2Греш.0
АТАКА СЛЕД ЗАЩИТА
Греш.3Блок.3Проц.61%Тот.41Тот.22Проц.59%Блок.3Греш.0
Reception 56Reception 67
Points S.O31Points S.O31
Each1.81 S.OEach2.16 S.O
Point1Point1
Serve74Serve65
Points B.P29Points B.P19
Each2.55 serverEach3.42 server
B.P1B.P1

 

Пътят между „осанна“ и „разпни го“ е много кратък!

За първи път от откриването на Арена Армеец , толкова малко хора наблюдават официален  мач на най- успешния ни колективен спорт. Защо се получи такава ситуация не е ясно , но е факт.

България започна този мач в състав: Сеганов- Учиков, Скримов- В.Братоев, Йосифов- Гоцев.

Тежко начало за българите , катастрофален първи гейм загубен на 17 точки. Имаше притеснение в играта на възпитаниците на Пламен Константинов, това си пролича най- вече във завършващата фаза на играта.

снимка:fivb.com

След първия гейм , отборът заигра чувствително по-добре.  Подобри се организацията на игра, Сеганов се опитваше да вкара всички нападатели в мача. Ситуацията на игрището изглеждаше обещаващо, добрите действия в защита дадоха възможност за повече контраатаки. С напредването на мача , българите все по-често  контролираха случващото се на игрището, успяха да обърнат резултата в своя полза, дори и да поведат с 2-1 гейма. Четвъртата част започна обещаващо и по всичко си личеше , че българите ще се поздравят с победа. Не така мислеше обаче Никола Гърбич, в средата на гейма , той предприе ключова смяна, като на мястото на основния разпределител Никола Йовович, се появи вторият разпределител Иван Костич. Във втората и третата част ,видимо сърбите намалиха своята ефективност , забелязаха се нотки на умора, и именно тази смяна промени ритъма на игра, от който се нуждаеха гостите за да се върнат в мача.

снимка:fivb.com

Тайбрека предложи много емоции и разочарование във всички присъствали в залата и пред телевизионните екрани. България беше много, много близко до победата, но миг загуба на концентрация, поддаване на емоцията,  дребни детайли които не бяха изпълнени и съжаление за пропуснатите възможности.

Въпреки болезнената загуба , трябва да се отбележи , че отборната игра я има, забелязва се прогрес в играта на състава в сравнение от първия турнир в Китай. Константинов разполага с по-голям набор от играчи които появявайки се на игрището дават всичко най добро от себе си на което са способни. При толкова тежък турнир това е от особено важно значение.

Битките продължават.

 

+ There are no comments

Add yours