Едни въпроси, различни мнения!

Едни въпроси, различни мнения!


Едни въпроси, различни мнения и интереси.

 

Всеки защитава своята позиция и интерес, напълно нормална реакция, относно продължаването на първенството при мъжете.

Изчакването е печелене на време, но то не решава проблема.

Европейското първенство по футбол, падна. Олимпидата също, това не се е случвало от създаването на съвременните олимпийски игри .

Факт е, че две от  водещите първенства в Европа, Италия и Русия все още не са взели окончателно решение, или не искат да го вземат. Всички се надяват да продължат да играят, но на каква цена и с каква форма.

Спортната форма се губи всекидневно, опъването на ластици, вдигането на  гири и подаване с децата, освен събиране на лайкове в социалните мрежи, едва ли има игромна полза за професионалисти, които трябва да работят минимум по 5-6 часа на ден в залата.

В Германия, сезона беще анулиран два кръга преди края на редовния сезон. Берлин Рецайклинг беше едноличен лидер, но не беше определен за шампион.

Франция замрази своите първенства. По всяка вероятност и там няма да има излъчен шампион. Една интересна подробност, подписалите договори състезатели и треньори, ще получат 85% от заплатите си от държавата, в продължение на два месеца, и само 15% ще се плащат от клубовете. Помощ на държавата към клубовете, при извънредни обстоятелства, когато спонсори се оттеглят поради кризата.

Полша взе решение да  приключи  сезона, без да обяви шампион. Ръководството на лигата взе решение, да не се присъжда шампионска титла. Класирането да бъде на базата на изиграните мачове до момента и събраните точки. Поради високият рейтинг три отбора ще могат да участват в шампионска лига през 2020/2021 година. Друго интересно е, че последният в класирането напуска Суперлигата. Право на участие в Суперлигата през сезон 2020/2021 имат двата най-предно класирали се отбори от вторият ешелон на полския волейбол, като двата клуба ще бъдат под особен одит, дали отговарят на изискванията .

При жените след като е приключил редовният сезон, без да се играе плейоф, е взето решение да има шампион и това да бъде най-предно класирания отбор.

Полша е шампион от последните две световни първенства. Волейбола се радва на небивал интерес. Завършен волейболен продукт, високо техническо ниво, пълни трибуни, голям медиен интерес.

Те предприеха ход, да приключат шампионата без шампион. Защо ние да не можем?

Каква е ситуацията у нас – два кръга до края на редовният сезон. Първото място е ясно и не подлежи на коментар, но от трето до девето място, ако се изиграят тези два мача, може да настъпи промяна в класирането, в зависимост от резултатите. Отборите са много близко един до друг.

Решението за нашето мъжко първенство трябва да се вземе след сериозен анализ и дебат от всички заинтересовани. Трудно е, но трябва да се погледне безпристрастно и в перспектива, какво ще се случва през септември, когато започва новият сезон. Защото много от отборите, ще се срещнат със сериозни проблеми от финансов характер, поради оттегляне на редица спонсори. Едно разширяване на лигата, може да се окаже пагубно за нивото.

При жените, има съществена разлика в класите на отборите. Марица определено превъзхожда всички останали и спокойно може да се присъди шампионската титла в тяхна полза.

При подрастващите- изказани мнения отново от личния интерес на хората.

Целият спортен календар отпадна, Олимпиадата отпадна,  ние искаме децата да си доиграват през август и септември.

С какво, децата са по-различни от професионалистите? Може би с това, че трябва да си плащат за да тренират и играят.

За децата няколко месеца са от изключително значение, дават голямо отражение на тяхното физическо и техническо състояние и израстване. Интересно как през септември, някои от тях вече навършили определена възраст и трябва да преминат в по-горна категория, ще трябва да играят с по-малки от тях. Каква ще бъде мотивацията и желанието им. Има и друг момент, до септември на практика това ще бъдат нови отбори, може да има и трансфери на младите състезателите, ако след приключване на учебната година, състезатели решат да се преместят в друго училище или друг клуб.

Най- логичното е при подрастващите да се обяви нулев сезон и от септември, живот и здраве да се почне на чисто. Така или иначе, на тях им трябва много по-дълго време за набиране на прилична форма и усъвършенстване на техниката. В залата с много повторения, а не в хола с ластиците, което освен за събиране на лайкове в социалните мрежи, едва ли дават кой-знае колко голяма полза за тяхното израстване като волейболисти.

Ако все пак се реши да има мачове при подрастващите, то нека бъде някакъв формат скаут лига, а не държавно първенство. Така, пак  ще играят помежду си.

Ако има национален отбор през лятото, да се селектират най-добрите и перспективни деца и да тренират през лятото, нали са ни важни за националните отбори.

Винаги ще има болни и недоволни!

+ There are no comments

Add yours