Ефбет Супер Волей Финал Нефтохимик прояви характер и измъкна победата над Хебър с 3-2.

Ефбет Супер Волей Финал Нефтохимик прояви характер и измъкна победата над Хебър с 3-2.


Финалната серия между Нефтохимик и Хебър започна подобаващо.

Пълна зала, качествен волейбол, много емоции и обрати.

Нефтохимик направи първа успешна крачка в серията, материализирайки домакинското си предимство.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-2
НЕФТОХИМИК
ХЕБЪР
Score
20 - 25
31 - 29
26 - 28
29 - 27
19 - 17
125 - 126
Statistics
Teams
7Serve (ace)15
43% pos/24%perf.Reception 43% pos/ 27% perf
50%Attack 52%
11Block (kill blocks)13
30Erors43
Матей Михайлович
28т/26ат/2сер
Best scorerДжулио Саби
31т/26ат/3бл/2сер

Пред препълнената зала „Младост“ домакините от Нефтохимик започнаха срещата притеснено и колебливо. От другата страна в началото на мача  наблюдавахме Саби Шоу, диагоналът на Хебър бе неудържим реализирайки 12 точки за своя отбор, които бяха достатъчни първата част да отиде на сметката на Хебър.

foto:nvl strat-photo.bg

Отърсили се от напрежението, волейболистите на Атанас Петров промениха своето поведение и мачът стана значително по-интересен. Както трябва за финал. След първата част, всички геймове приключиха на две точки разлика, като, най-драматичния момент настъпи в четвъртата част когато Хебър водеше 24-20 и бе съвсем близко до затваряне на срещата с 3-1. Тогава Атанас Петров изкара своя джокер в лицето на Мариян Наков, който изригна при изпълнението на начален удар, реализирайки три точки и изравнявайки резултата на 24-24.

foto:nvl start-photo.bg

Акценти за отбелязване-

Атанас Петров започна срещата с младия Симеон Добрев на позицията либеро, което беше една от изненадите. Добрев оправда доверието на своя треньор допринасяйки много за крайната победа. Самоотвержен в защита и търпелив на посрещане.

foto:nvl start-photo.bg

Като основна мишена за силния начален удар на домакините, бе Якопо Масари, което даде своя резултат, минимална игра в центъра за Хебър и натоварени крайни нападатели.

foto:nvl start-photo.bg

Играта на основните нападатели на двата отбора Джулио Саби и Матей Михайлович се промени в хода на срещата. След силния първи гейм, Саби занижи своята успеваемост, прекалено много експлоатиран от своя разпределител. Михайлович започна колебливо, но с напредване на срещата подобряваше своите показатели, като в последната част бе безгрешен с основна заслуга за победата.

foto:nvl start-photo.bg

Разпределителския сблъсък бе спечелен от  Иван Станев, който търсеше разнообразие в своята атака, докато Туш бе доста еднообразен.

foto:nvl start-photo.bg

Дребни детайли наклониха везните в полза на Нефтохимик, победа която завърза много сериозно серията.

Втората среща ще се изиграе отново в Бургас.

 

+ There are no comments

Add yours