Ефбет Супер Волей, на прага на новия сезон!

Ефбет Супер Волей, на прага на новия сезон!


След като отминаха емоциите от горещото лято с националните отбори, е време за клубен волейбол.

Преди да започне Ефбет Супер Волей, подгряхме за новия сезон с турнира за Суперкупата на България. Там видяхме четири отбора, които ще имат водеща роля през сезона.

Хебър отново тръгна със сериозна заявка да търси требъл, но направи грешна стъпка в Бургас. На финала, Левски игра по качествен волейбол и заслужено спечели.

Двата бургаски отбора, Нефтохимик и Дея бяха доста далеч от най- добрата си форма. Ако за Нефтохимик има някакво оправдание, че трябваше да събират почти нов отбор след спечелването на титлата. То при Дея играта която показаха на Суперкупата, не впечатли по никакъв начин. Да, имаха и оправдателни причини за това, липсата на пейката на старши треньора Франческо Кадеду и Лукас Мадалоз, поради административни причини.

Останалите отбори, уплътниха времето до началото с последни проверки.

October 15, 2023, Бургас: Money+ Волейболна Суперкупа 2023: Награждаване на победителя в зала Младост, Sunday
(Photo by НВЛ/Стартфото nvl.bg/startphoto.bg 2023)

Очаквания-

Очакванията са, за интересен и интригуващ сезон. Всички отбори проявиха активност на трансферния пазар, всеки според възможностите си. 22-ма чужденци от 15 държави ще радват родните фенове с волейболните си умения. Такова количество чужденци, до този момент никога не е имало в българския волейбол. Тези трансфери дават повод за размисли в различни посоки. От една страна, подобреното финансово състояния на отборите, които могат да си позволят легионери. От друга страна, липса на достатъчно качествени български състезатели, които да попълнят отборите от лигата. Направиха се и сериозно количество вътрешни трансфери, състезатели търсещи промяна в своето развитие и нови възможности.

May 2, 2023, Бургас: Efbet супер волей: Нефтохимик 2010 – Хебър Пазарджик /финал 5/ в зала Младост, Tuesday
(Photo by НВЛ/Стартфото nvl.bg/startphoto.bg 2023)

Сериозното телевизионно покритие ще се запази и през този сезон. Макс спорт и b1b.tv, ще излъчват най-интересните двубой.

Фаворити-

Обичайните заподозрени – Хебър и през този сезон не изневери на себе си с гръмка селекция. Тигрите привлякоха в редиците си поредна доза класни състезатели и треньор със сериозна визитка в лицето на Алберто Джулиани. Грешната стъпка на Суперкупата, ще постави отбора под напрежение още от началото на шампионата. Очакванията в Пазарджик са големи, а един от трофеите вече  краси друга витрина.

Шампионите от Нефтохимик трябваше да сглобяват нов отбор. По една или друга причина доста състезатели напуснаха Бургас. Бързите действия на ръководството на клуба, помогнаха да се сглоби състав, който Атанас Петров трябва да подготви за нови победи.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Дея отпадна безславно от Суперкупата, но целите пред отбора са да играе финал. Франческо  Кадеду  започва сезона от началото, с идеята да донесе първи трофей за Дея.

Левски започна по подобаващ начин сезона, спечелвайки Суперкупата с много добра игра. Сините запазиха ядрото на отбора, което им дава известно предимство, от гледна точка на сработка между отделните звена в машината на Николай Желязков.

Пред ЦСКА целите винаги са били високи, Александър Попов подсили отбора с чужденци на ключови позиции.

February 12, 2023, Пазарджик: Efbet супер волей: Хебър – Дея Спорт в зала Васил Левски, Sunday
(Photo by Антон Узунов/Стартфото Anton Uzunov/startphoto.bg 2022)

Монтана леко в сянка, проведе сериозна селекционна работа и Даниел Паеев разполага с боеспособен отбор, който ако бъде подценен ще създаде много главоболия на всички.

Берое също прояви активност на трансферния пазар. Шестата позиция от миналата година, дава самочувствие и увереност на волейболистите на Миро Живков, да продължат с добрите си изяви и да търсят надграждане в  представянето си.

foto:nvl.bg start-photo.bg

 

Пирин, Марек, Добруджа07, Черно море и Раковски, ще търсят своето място в зоната на плейофите. Направиха селекции според възможностите си, изиграха доста контролни мачове в подготвителния период, което неминуемо ще донесе своите ползи.

Нов сезон с нова енергия и желание за доказване.

+ There are no comments

Add yours