Ефбет Супер Волей Нефтохимик изравни серията, след 3-2 срещу ЦСКА. Пети мач ще определи, кой ще играе на  финал.

Ефбет Супер Волей Нефтохимик изравни серията, след 3-2 срещу ЦСКА. Пети мач ще определи, кой ще играе на финал.


Ако по Коледа стават чудеса, то по Великден стават изненади.

Ефбет Супер Волей предложи по празниците много волейболни емоции, на любителите на играта.

foto:nvl start-photo.bg

 

ЦСКА и Нефтохимик ще решат спора в пети мач, кой да играе на финал срещу Хебър.

След като направиха сериозен пробив в Бургас, побеждавайки на два пъти Нефтохимик и повеждайки в серията с 2-0, в София армейците пропиляха всичко. Нефтохимик възкръсна като феникс от пепелта, и вкара серията в пети мач.

 

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ЦСКА
НЕФТОХИМИК
Score
30 - 32
25 - 12
25 - 20
21 - 25
12 - 15
113 - 104
Statistics
Teams
9Serve (ace)2
53% pos/28%perf.Reception 46% pos/ 22% perf
45%Attack 50%
6Block (kill blocks)16
26Erors28
Димитър Димитров
42т/37ат/1бл/4сер
Best scorerМатвй Михайлович
21т/19ат/1бл/1сер

Познавайки се достатъчно добре, двата отбора се хвърлиха в здрава битка. Сашо Попов отново заложи на основен разпределител Владимир Станков, който се задържа на игрището само гейм. Въпреки колебанието в посрещане, ЦСКА успя да поведе с 23-20, но този аванс не бе достатъчен геймът да отиде в тяхна сметка. При играта точка за точка, Нефтохимик успя да спечели с 32-30. След като поведоха в резултата, волейболистите на Атанас Петров просто спряха да играят, във втората част разликата стигна до 10 точки в полза на ЦСКА. Резултатът бе изравнен, след само 12 реализирани точки от Нефтохимик. След колебливото начало Димитър Димитров подобри значително своето представяне в атака, което се отрази на резултата. С появяването си в игра Делчо Раев пораздвижи играта на червените и ЦСКА успя да поведе в резултата с 2-1.

foto:nvl start-photo.bg

Два елемента от играта върнаха Нефтохимик в мача и помогнаха съществено за победата, началният удар и блокадата, които са свързани помежду си. Ако сервираш добре, имаш повече възможности да направиш добре построен блок.

Нефтохимик имаше трима състезатели с активен сервис с отскок, Михайлович, Балабанов и Трухчев , които показаха постоянство. Волейболистите на Атанас Петров не постигнаха много директни точки от сервис, но пък записаха 16 точкови блокади. Тези елементи направиха разликата в срещата. Атаката в края на мрежата също работеше, за разлика от  ЦСКА който  играеше еднообразно, разчитайки на Димитров отново да направи чудеса. Да, той се опита, записа 42 точки, (37 от 85 в атака)но това не беше достатъчно. Накрая силите му не стигнаха и беше спрян от блокадата на противника, която функционираше перфектно. Тактиката на ЦСКА да целят Трухчев от сервис и този път не проработи, Иван Станев имаше относителен комфорт и успя да разнообрази атаката на своя отбор.

foto:nvl start-photo.bg

В последната част Нефтохимик започна  убедително, което се оказа достатъчно да изравни серията.

Последния пети мач ще се изиграе в зала „Младост „ в Бургас, там ще се реши кой ще играе на финала срещу Хебър.

 

Хебър успя да приключи серията с Левски в три мача и очаквано се класира за финала, където ще защитава титлата.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
ЛЕВСКИ
Score
25 - 20
25 - 17
27 - 25
77 - 62

foto:vnl

В най-важния период на сезона  Камило Плачи може да разчита на ключови състезатели, които могат да направят разликата.

Левски изпраща добър сезон в който взе максимума.  Второто място в редовния сезон е показателно за това. Сините успяха да изградят боеспособен състав от опит и младост.

+ There are no comments

Add yours