Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Финал 1 Левски с пълен обрат, от 0-2 до 3-2.

Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Финал 1 Левски с пълен обрат, от 0-2 до 3-2.


Който удря първи, удря два пъти!

Левски с пълен обрат, от 0-2 до 3-2,  в първия мач от финалната серия.

Искахме спортно зрелище, получихме го. Като за финал, имаше от всичко по много. Пълна зала с добра атмосфера, дълги разигравания, обрати, емоции, провокации.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ЛЕВСКИ
ЦСКА
Score
21 - 25
23 - 25
25 - 22
25 - 18
15 - 11
109 - 101
Statistics
Teams
8Serve (ace)2
63% pos/30%perf.Reception 52% pos/ 22% perf
55%Attack 51%
15Block (kill blocks)9
32Erors21
Венислав Антов
22т/18ат/4бл
Best scorerСтрахиня Бързакович
26т/25ат/1бл

foto:nvl.bg start-photo.bg

Началото бе за армейците, които бяха по-спокойни и концентрирани. В средата на гейма отвориха прилична преднина, която допълнително скова притеснените домакини в синьо. ЦСКА сервираше стабилно, посрещането на Левски се пропука и логично се стигна до гейм преднина за гостуващия отбор.

Отърсили се от напрежението, сините волейболисти заиграха по-концентрирано и втората част премина значително по-оспорвано. ЦСКА поведе с 2-0, успявайки да вземе правилните решения при последните разигравания, но мачът влезе в друга динамика.

foto:nvl.bg start-photo.bg

След 0-2, се очакваше реакция от Левски. Мощно начало с активна блокада, която не даваше на армейците да стигат до точките. Рано, рано се отвори разлика от 6 точки при 9-3 в полза на сините. Смяната на Торо с Къндев даде своя резултат.

ЦСКА опита да съкрати изоставането си, стигна до точка разлика при 21-20, но последните разигравания отидоха на сметката на сините.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Ключов четвърти гейм, обърнал целия ход на срещата. Оспорвано и игра точка за точка, до 8-8. След това нервите взеха връх, грешките зачестиха. Търсената интрига от страна на Левски, в опит да обърне енергията на  мача  в своя полза, успя.  След скандалите, кой кого напсувал, кой кого погледнал лошо и изхабената енергия, ЦСКА дръпна ръчната. Закъснели смени и видим спад в играта на армейските  волейболистите, отвори пътя към тайбрека. Сервисът омекна, атаката не бе категорична, а блокада трудно се справяше на разнообразните подавания от страна на Симеон Николов.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Какво е финал без тайбрек, като торта без черешка. Логичното се случи, след като си разделиха по две части, отборите трябваше в кратък гейм до 15 точки, да определят победителя. Оспорвано до 8-8, след което ЦСКА се проби в посрещане. Разнообразните сервиси на Николов създадоха сериозни проблеми на червените, а блокадата свърши останалото. Поетия риск се оправда, сините загубиха 24 начални удара, но успяха да  направят пълен обрат, след като изоставаха с 0-2 гейма.

+ There are no comments

Add yours