Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Плейофи Нефтохимик е на полуфинал, Пирин и Левски продължават битката.

Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Плейофи Нефтохимик е на полуфинал, Пирин и Левски продължават битката.


Плейофите  напредват, въпросителните падат една след друга. Стана ясен още един участник на полуфиналите.

Нефтохимик преодоля Берое и ще защитава титлата.

СТАРА ЗАГОРА(БЪЛГАРИЯ)
1-3
БЕРОЕ
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 22
22 - 25
21 - 25
17 - 25
85 - 97
Statistics
Teams
1Serve (ace)1
59% pos/33%perf.Reception 43% pos/ 22% perf
46%Attack 55%
7Block (kill blocks)11
29Erors24
Спас Байрев
23т/22ат/1бл
Best scorerБранимир Грозданов
22т/19ат/2бл/1сер

foto:nvl.bg start-photo.bg

След драматичния развой от  първата среща в Бургас, тази се очакваше с интерес. Берое се надяваше да вземе реванш и да продължи серията. Началото бе обещаващо за домакините, балансирана игра с малко непредизвикани грешки. Комфортна преднина 18-12, 20-15, но с наближаване на края на гейма, Берое изгуби инерцията позволявайки на противника да се адаптира в обстановката. Берое затвори гейма след 25-22 и поведе в резултата.

Втората част, бе значително по-оспорвана от първата. Динамиката на резултата не позволи откъсване в резултата. С напредване на гейма се забеляза колебание в завършващата фаза при домакините, пропускайки възможности за контра топки. Нефтохимик прояви съобразителност и успя да изравни резултата в геймовете.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Ключов трети гейм, в който шампионите показа по-балансирана игра. Разнообразни в атака и  мобилни на блок, успяха да извлекат максимума при последните разигравания. С напредване на срещата, се забеляза старата слабост при Берое, безконтролната експлоатация на Байрев с надеждата да реши всички проблеми. Голямото желание да се докажат пред родна публика, сякаш им изигра лоша шега. Колебливи в нападение, хаотични на блок, дори когато се играеше на висока топка. Именно нападението, бе голямата разлика между двата отбора.  Голям процент от топките извън система, бяха спечелени от Нефтохимик, това допълнително разколебаваше домакините.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Беройци капитулираха под натиска на шампионите, за тях сезонът приключи. Ще имат много време за анализи, какво не се получаваше в тяхната игра. Противоречиво представяне през целия сезон, големи амплитуди в играта им, победи над имените съперници и неочаквани загуби от последните в класирането. Постоянството е качеството, което отличава тези, които печелят от тези които играят. Именно постоянството изгражда манталитет на победител.

Нефтохимик премина през своите кризисни моменти, но успя да ги преодолее по най-добрия начин и продължава на полуфинал.

foto:nvl.bg start-photo.bg

 

В Разлог винаги е интересно и динамично, независимо дали се играят мачове от редовния сезон или от плейофите.

Изненада или логичен завършек на мача, е случилото се в Разлог?

Логично  и закономерно, имайки предвид случилото се на игрището.

Пирин записа впечатляваща победа, пред родна публика препълнила зала „Септември“.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ПИРИН
ЛЕВСКИ
Score
25 - 17
25 - 21
25 - 23
75 - 61
Statistics
Teams
7Serve (ace)1
61% pos/41%perf.Reception 42% pos/ 18% perf
54%Attack 49%
13Block (kill blocks)2
18Erors18
Мариян Наков
16т/13ат/1бл/2сер
Best scorerАлександър Къндев
9т/8ат/1бл

Началото бе ударно, Пирин играеше най-добрия си волейбол, а Левски гледаше от близо. В различни отрязъци от гейма, разликата стигаше до 8-10 точки в полза на домакините. Пирин използва домакинското предимство на 100%. Каквото и да се случи в третата среща, волейболистите на Благовест Катранджиев, могат да са доволни от сезона. Полагат усилия да избягат от клишето, че са домакински отбор. Направиха добри мачове далеч от вкъщи. Отборът е селектират само от български волейболисти. Дават  добрия пример на малчуганите, които подават топките.

Левски се яви в Разлог, неподготвен за този мач. Постоянно догонващ в резултата.

Не слушаш препоръките на треньора, че трябва да се мобилизираш, защото мачът ще е труден. Не сервираш, не блокираш, ялова атака и логично е да си тръгнеш с празни ръце.  Всички маньоври от страна на Николай Желязков да промени случващото се, не дадоха резултат. Левски ще се яви на поправителен в собствената си зала. Ако искат сините волейболисти да се борят за медали и през този сезон, трябва бързо да извлекат поуки от тази среща и да влязат с друга нагласа в третата среща, където напрежението при тях ще бъде в повече.

 

+ There are no comments

Add yours